Vragenlijsten Logistieke IT-systemen

De systeemvragenlijsten, de kern van de »Logistieke IT-databank«

De basis van de »Logistics IT Database« van Fraunhofer IML zijn de systeemvragenlijsten die, afhankelijk van het systeem, tussen 1.000 en 3.700 aspecten omvatten. Zowel bedrijfsspecifieke aspecten van de logistieke IT-leverancier als functionele bijzonderheden van het aangeboden logistieke IT-systeem worden geregistreerd.

Op het gebied van bedrijfsspecificaties worden naast algemene aspecten over het bedrijf ook het dienstenpakket en de ervaring van het bedrijf opgenomen, zoals:

  • Welke industriële ervaring is beschikbaar?
  • Welke functionaliteiten van de systemen zijn reeds in projecten gerealiseerd?
  • Welke besturingssystemen en talen worden ondersteund?

In de systeemvragenlijsten ligt de nadruk echter op de functionele ondersteuning van de gebruikelijke logistieke processen en functies die door het respectieve logistieke IT-systeem worden geboden.

Dit resulteert in een detailniveau dat zowel de individuele eisen van de gebruiker als de functionele mogelijkheden van de systeemoplossingen weerspiegelt.

De vragenlijsten worden jaarlijks aangepast en uitgebreid volgens de laatste eisen en ontwikkelingen. Naast de projectervaringen van het »Team warehouse logistics« wordt daarbij ook gebruik gemaakt van feedback van gebruikers van de databank (logistieke IT-aanbieders, logistieke IT-gebruikers en adviesbureaus).

Pas na de validering wordt de door de systeemaanbieders verstrekte informatie opgenomen in de »Logistieke IT-databank« en ter beschikking gesteld van de gebruikers in het kader van de »Online Selection Logistieke IT«. De jaarlijkse bijwerking van de vragenlijsten in verband met de jaarlijkse validering zorgt ervoor dat er altijd actuele gegevens beschikbaar zijn.

Systemen van de »Logistieke IT-databank«

De volgende systemen maken deel uit van de »Logistieke IT-databank«. Hieronder vindt u meer informatie over de systeemvragenlijsten, waaronder een lijst met typische vragen.

Warehouse Management System (WMS)
De taak van een magazijnbeheersysteem is het beheren en optimaliseren van interne magazijnsystemen.
Transport Management System (TMS)
Een Transport Management Systeem (TMS) omvat de planning en optimalisering van inkoop- en distributiestructuren alsmede het beheer en de controle van de daaruit voortvloeiende vervoersprocessen.
Resource Planning System (RPS)
Systemen voor personeelsplanning (RPS) omvatten vraaggerichte personeelsplanning, optimalisatie en communicatie, rekening houdend met kwalitatieve en kwantitatieve personeelscapaciteiten.

Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer