News

News-Übersicht anzeigen

Logistiek in de e-commerce

02.03.2021

CIM Logistics ziet in digitalisering zowel een kans als een oplossing

De digitale handel is booming. Volgens de studie »E-commerce strategieën voor middelgrote ondernemingen« blijft dat ook nog zo. De studie voorspelt dat, met uitzondering van de levensmiddelenhandel, over vijf jaar meer dan één op de vier euro's online zal worden omgezet. Voor de logistiek in de e-commerce betekent dit dat men continu voorbereid moet zijn op hoge volumes. Daarom moeten logistieke dienstverleners zich nu al richten op digitalisering, want efficiënte en flexibele warehouse management software vormt de ruggengraat van succesvolle e-commerce logistiek.

»Vooral de intralogistiek in de digitale handel wordt gekenmerkt door een hoge mate van dynamiek en snel veranderende eisen«, zegt Daniel Wöhr, persvoorlichter bij CIM Logistics. Het bedrijf is al meer dan 35 jaar een van de toonaangevende leveranciers van warehouse management systemen (WMS) en bedient ook reeds een aantal klanten in de e-commerce industrie. »Vooral in de e-commerce sector gaat het erom een magazijn flexibeler, efficiënter en sneller te maken,« vervolgt Wöhr. Moderne warehouse management software speelt een centrale rol in het bereiken van dit doel. De WMS-leverancier besteedt namelijk veel aandacht aan een aantal verschillende aspecten om de logistieke processen op lange termijn te optimaliseren.

Kortere reactie- en levertijden in het magazijn

Digitaal magazijn- en supply chain management biedt bedrijven veel tijdsbesparing. Functies zoals one-scan picking, orderanalyse en -samenvoeging, tweetraps picking of multi-order picking verkorten de route-, handling- en picktijden aanzienlijk en hebben daardoor een grote invloed op de efficiëntie. In de digitale sector geldt dit zelfs nog meer dan bij het klassieke orderpicken, omdat hier veel vaker bestellingen met weinig, maar wel vergelijkbare of identieke artikelen moeten worden verzameld, bijv. bij de zogenaamde enkelvoudige picks.

Het verzendproces dat na het picken volgt, kan ook worden versneld door middel van geschikte software voor magazijnbeheer of verzending: bijvoorbeeld door middel van het voorverpakken van artikelen, het snel verpakken van artikelen direct bij het verpakkingsstation of de picking-variant »Pick and Pack«.

Efficiënt beheer van retourzendingen bespaart logistieke kosten

Een enorme tijdvreter in het magazijn zijn echter niet alleen de artikelen die naar de klant worden verzonden, maar ook de artikelen die door de klant worden geretourneerd. »De nog steeds hoge retourpercentages in de online handel stellen veel bedrijven voor grote problemen«, zegt Daniel Wöhr van CIM. Hij noemt twee aspecten van de manier waarop logistieke dienstverleners deze uitdaging kunnen aangaan: een door software ondersteund kwaliteitsbeheer verhoogt de leveringsbetrouwbaarheid en -kwaliteit voor de eindklant. Het is niet ongebruikelijk dat deze twee parameters bepalen of de klant de zending terugstuurt. Met een goed kwaliteitsbeheer kan dus ook het retourpercentage worden verlaagd.

Aangezien een groot deel van de retourzendingen echter het gevolg is van het bestelgedrag van de klanten, is een efficiënt retourenbeheer van essentieel belang om de logistieke kosten te drukken. Een door software ondersteund retourproces van de klant naar de leverancier organiseert het opnieuw opslaan of direct weer verzenden van retourzendingen, regelt de eventueel nodige controlewerkzaamheden en beheert de retourvoorraad. Bovendien registreert de software welke artikelen om welke redenen worden geretourneerd en hoe vaak, zodat passende verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

Voorraden verminderen en middelen optimaliseren

Een WMS maakt het ook mogelijk om de voorraden in het magazijn of gedurende de hele toeleveringsketen op een intelligentere manier te beheren. Een dergelijk systeem kan snel en gemakkelijk overtollige voorraden identificeren en verminderen. De software signaleert ook verouderde voorraad en verwijdert die uit het magazijn. Bedrijven beschikken daardoor niet alleen over meer opslagruimte op dezelfde oppervlakte, maar profiteren ook van een lagere kosten, een hogere leveringsbetrouwbaarheid en kortere levertijden.

Naast voorraadbeheer is ook ressourcemanagement een belangrijke peiler voor succes. De software zorgt voor een optimale verdeling en planning van ressources, d.w.z. personeel en machines, in het magazijn. Medewerkers hebben op elk moment en overal een overzicht van de beschikbare en gebruikte ressources in het magazijn. In overzichtelijke dashboards worden de gegevens zo weergegeven dat ze snel en intuïtief kunnen worden bekeken. Intelligente functies, met als sleutelwoord ‘predictive analytics’, worden nu al gebruikt om ressources proactief voor de toekomst te plannen.

»Gedigitaliseerde procesbesturing is dus de basis voor de optimalisatie van het gehele intralogistieke proces«, vat Wöhr samen. Het maakt processen sneller, flexibeler en dynamischer en zorgt tegelijkertijd voor kostenbesparingen door een gerichter gebruik van middelen, voorraadoptimalisatie en minder retourzendingen. Dit maakt het, met name in de e-commerce sector, tot een doorslaggevende factor voor het succes van een onderneming.



Weitere Informationen, die für Sie interessant sein könnten:
Damit diese Website ordnungsgemäß funktioniert, legen wir kleine Dateien – sogenannte Cookies – auf Ihrem Gerät ab. Weitere Informationen finden Sie hier: Datenschutzerklärung