Nieuws

Nieuwsoverzicht

De beroepskennis van A-SIS ten dienste van de Comptoir Commercial du Languedoc

15.04.2019

Comptoir Commercial du Languedoc (CCL), een handelsonderneming gespecialiseerd in de verkoop van producten voor de industrie en de bouw, heeft zijn vertrouwen toegekend aan de ontwikkelaar en integrator van software oplossingen A-SIS, een merk van SAOYE, om zijn nieuw logiestieke platform in de regio Occitanië (Zuid-Frankrijk) uit te rusten.

Staal, bouwmaterialen, bedekking, schrijnwerkerij... de Comptoir Commercial du Languedoc (CCL) bevoorraadt dagelijks zijn professionele en particuliere klanten in de ruwbouw en afbouw in de regio Occitanië. Met reeds een veertigtal opslagplaatsen, heeft CCL in oktober 2018 een logistiek platform aangekocht om zijn volledig regoionaal netwerk te bevoorraden. Dit platform in Colombiers van 7 000 m² en 10 000 producten op stock zal binnenkort uitgerust worden met een maGistor WMS van de ontwikkelaar en integrator van sofware oplossingen A-SIS.

Een WMS voor een geoptimaliseerde en betrouwbare logistiek

Tot nu toe had CCL enkel een zelfgebouwd ERP zonder specifiek gedeelte voor de beheer van hun logistiek. Ze hebben dan beslist om een WMS te implementeren om het beheer van de supply chain te verzekeren en te optimaliseren.

« Wij hebben een partner gezocht om ons te begeleiden in onze ontwikkeling en bij het openen van nieuwe distributiekanalen voor de e-commerce », legt Laurent COLONNIER, Logistiek verantwoordelijke van de Comptoir Commercial du Languedoc, uit. Nadat er een offerte aanvraag uitgestuurd werd in november 2018, heeft CCL uiteindelijk A-SIS leren kennen via de aanbevelingen van de organisatie voor groepsaankopen waarvan ze lid zijn. « A-SIS heeft ons onmiddelijk verleid met zijn beroepskennis, zijn referenties en professionalisme. Hun team heeft meteen duidelijk hun interesse in onze logistieke organisatie en in onze tools getoond. Wij hebben dus het WMS maGistor gekozen om ons nieuw platform uit te rusten », preciseert Laurent COLONNIER.

Op weg naar een adequaat en functioneel beheer

Momenteel in volle implementatie, zal maGistor in de nabije toekomst al de logistieke processen van CCL beheren : van de receptie tot de verzending, gaande over het volledig stock beheer. Hierdoor wordt bij het bedrijf een honderdtal verzendingen per dag verzekerd met een geoptimaliseerde kwaliteit van service. De installatie van het warehouse managment systeem maGistor, dat voorzien is operationeel te zijn tegen volgende zomer, kan mogelijks gevolgd worden door andere projecten: « A-SIS is erin geslaagd ons zijn expertise te bewijzen. Wij denken dus na over het bijvoegen van andere oplossingen zoals LM Label, LM TMS en LM Order Manager », vertrouwt Laurent COLONNIER ons toe.Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer