Nieuws

Nieuwsoverzicht

Savy »early adopter« van de ODATiO software

16.03.2021

Savy »early adopter« van de ODATiO software, en Savoye; een partnerschap gebaseerd op samenwerking en logistieke innovatie

Savy, de Franse producent van verfartikelen en decoratie, vertrouwt al meer dan 10 jaar op Savoye, specialist in intralogistieke systemen en software voor de supply chain, voor de ontwikkeling van haar logistieke systemen. Bovendien is Savy de eerste klant die de nieuwe ODATiO softwaretool in gebruik gaat nemen. ODATiO is een native cloud oplossing, die zich onderscheid door de integratie van een WMS en een TMS binnen één applicatie

Al sinds 1836 ontwikkelt en produceert Savy een complete serie verfartikelen, zoals borstels, rollers, hulpmiddelen en accessoires. Het bedrijf is gevestigd in het Franse Privas (in de Ardèche) en richt zich onder meer op doe-het-zelf retailers en gespecialiseerde winkelketens via een multi-channel strategie. Met een omzet van 10 miljoen euro in 2020 en 50 medewerkers levert het bedrijf in heel Frankrijk.

Een succesvolle eerste logistieke optimalisatie

Na de logistiek eerst vanuit de productiesite in Privas te hebben aangestuurd, liet Savy in 2006 een distributiecentrum van 5.000m2 bouwen in het nabijgelegen Le Pouzin. Een jaar later werd het traditionele »papier & potlood«-systeem verruild voor een modern opslag- en orderverzamelsysteem, beheerd en aangestuurd door het LOGYS WMS van Savoye.

Dagelijks worden goederen vanuit de productielocatie in Privas naar Le Pouzin getransporteerd. In het magazijn worden 1.450 SKU’s opgeslagen. Daarvan komt 65% uit de eigen productie en 35% van Europese en Aziatische toeleveranciers. Bestellingen worden binnen 24 uur verzameld en verzonden. »Onze klantenkring is groot en divers, van grote doe-het-zelf zaken tot groothandels, maar wij leveren ook aan particulieren en bouwprofessionals. Onze orderpick- en verzendmethoden moeten daarom flexibel met verschillende vereisten en specifieke kenmerken om kunnen gaan. LOGYS stelde ons in staat om deze logistieke diversiteit dagelijks te verwerken.«, vertelt Christophe Chaix, General Manager van Savy.

Nieuwe ontwikkelingen voor de eerste gebruiker van de innovatieve ODATiO tool

Tegen het einde van 2017 werkten Savy en Savoye al 10 jaren samen. Op dat moment stonden ze op het punt om gezamenlijk een nieuw technologisch avontuur aan te gaan.

»Savoye bood ons destijds de gelegenheid om een nieuwe oplossing te testen en verder te ontwikkelen; deze is recent geïntroduceerd onder de merknaam ODATiO. Gezien de goede relatie en onze tevredenheid met de bestaande logistieke software, namen wij graag dit aanbod aan om deze WMS oplossing te implementeren«, voegt Christophe Chaix toe.

Begin 2018 begonnen de twee partners met een functionele analyse en werden de bestaande data overgeheveld naar de nieuwe WMS-oplossing. Verder werden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de logistieke optimalisatie, die een paar jaar eerder was gestart, verder door te voeren. De uiteindelijke oplossing werd gebaseerd op moderne webtechnologie, met vooral schaalbaarheid en flexibiliteit als sterke eigenschappen. ODATiO werd in november 2019 geactiveerd.

Savy kan nu gebruikersinstellingen bepalen via bedrijfsregels; het bedrijf kan nu retouren ontvangen waarvan de terugkeer al geregistreerd is, geschillen met leveranciers beheren met geïntegreerde foto-opname, voorraden individueel of in hoeveelheden verpakken, kwaliteitscontroles uitvoeren aan het einde van de orderpickcyclus. De nieuwe ODATiO-oplossing is toegankelijk via meerdere interfaces (pc, tablet…) en biedt tools voor etikettering en Electronic Data Interchange met vervoerders, heldere dashboards, een bijbehorende documentviewer en allerlei instelbare meldingen.

Bovendien kunnen Savy medewerkers, sinds het begin van de uitrol, eenvoudig profiteren van upgrades met nieuwe functionaliteiten zoals crossdocking, ontwerpen interne processen, productie, enz. ODATiO maakt het nu mogelijk om vooruit te denken over de implementatie van aanvullende functionaliteiten, in het bijzonder op het gebied van e-commerce en prestatie-indicatoren. Tenslotte heeft elk bedrijf profijt van de lagere onderhoudskosten dankzij de mogelijkheid om op afstand via het web-platform te werken.



Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer