News

Display news overview

Digitalisering bij de transport logistic 2019

11.06.2019

CIM reageert met speciale brancheoplossingen voor vrachtvervoer en 3PL op de uitdagingen van de toekomst

Vier beursdagen, een extra hal, 2.374 exposanten en 64.000 bezoekers - een toename van respectievelijk 10 en 5 procent - op de transport logistic in München, tonen aan dat de industrie 4.0 en de voortgaande digitalisering van de processen de logistieke sector intensief in beweging zetten. Met de branchepakketten PROLAG®World Expeditie en PROLAG®World 3PL presenteerde CIM Logistics praktische oplossingen voor de nieuwe uitdagingen van de toekomst. Beursbezoekers konden zich hiervan live laten overtuigen bij de stand van CIM.

»Vooral in de logistieke dienstverlening zal de toekomst worden gekenmerkt door decentralisatie als gevolg van veranderend klantgedrag«, voorspelt Daniel Wöhr, persvoorlichter van CIM. Dit stelt bedrijven in staat om sneller en efficiënter te handelen. »Dit betekent natuurlijk een toenemende netwerkvorming van het logistieke systeem. De universele CIM-interface, de PROLAG®World converter, zorgt voor zo’n probleemloze netwerkverbinding. De converter verbindt verschillende applicaties eenvoudig met een homogeen IT-landschap.«

Met functies zoals locatie-, eigenaars- en mandantenbeheer, de intelligente pickingstrategie, de business intelligence tool of de value-added-services biedt PROLAG®World ook meer flexibiliteit, snellere reactietijden en meer transparantie. Het verzendsysteem PROSEND® vereenvoudigt de processen in de verzendafhandeling en bij het transport - eveneens belangrijke onderdelen van de moderne logistiek.

Live picking met databril

Ook het live picken met behulp van een databril trok veel belangstelling. Met haar spraakgestuurde pick-by-vision-applicatie PROLAG®Go combineert CIM Logistics de voordelen van pick-by-voice en pick-by-vision; de user heeft daarmee beide handen vrij en hoeft zich slechts op één apparaat te concentreren. Een ander voordeel van de databril is dat de gebruiker naast de weergegeven informatie ook de omgeving in het magazijn probleemloos kan waarnemen. Voor nog meer eenduidigheid kunnen ook afbeeldingen van het artikel via de databril getoond worden. Het orderpicken met deze innovatieve hybride variant wordt daarmee niet alleen sneller en efficiënter, maar ook zekerder.Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy