News

Display news overview

Eimskip standaardiseert supply chain met Manhattan Associates

13.06.2007

Supply chain-oplossing gekoppeld aan business software van SAP

Nieuwegein – 23 mei 2007 - Manhattan Associates®, Inc. (NASDAQ: MANH), gaat zijn Warehouse Management-oplossing voor Open Systems en de Performance Management-oplossing als standaard implementeren bij Eimskip. Eimskip is een zeevarend transportbedrijf uit IJsland en een belangrijke speler op het gebied van gekoelde opslagfaciliteiten.

Manhattan Associates’ supply chain-oplossing gaat samenwerken met ERP-transactiemodules van SAP, Eimskip’s leverancier van bedrijfssoftware. De koppeling volgt na de succesvolle uitrol van Manhattan Associates’ oplossing bij Innovate Logistics vorig jaar. Eimskip heeft een meerderheidsbelang in Innovate Logistics, één van de snelst groeiende specialisten in temperatuur-gecontroleerde logistiek en distributie in de UK. Innovate Logistics’ positieve ervaring met de oplossing in het afgelopen jaar speelde een belangrijke rol in Eimskip’s besluit om Manhattan Associates’ oplossing mondiaal als standaard in te voeren. Eimskip gaat de oplossingen in fases implementeren. China is de eerste locatie die live gaat.

“Een geavanceerde supply chain-tool die steeds verder ontwikkeld wordt, is een belangrijke component van onze dienstverlening. Die geeft ons een vitale voorsprong op concurrenten”, zegt Árni Rafn Jónsson, executive vice president IT bij Eimskip. “Na de succesvolle implementatie van Manhattan Associates’ oplossing bij Innovate Logistics hebben we veel vertrouwen dat we een marktleider in supply chain-oplossingen hebben ingeschakeld om wereldwijd in de vraag van klanten te kunnen voorzien.”

“Eimskip heeft de ambitie om eerste keuze te worden in internationaal transport en logistieke diensten in de Noord-Atlantische regio en in andere belangrijke markten wereldwijd”, zegt Steve Smith, vice president EMEA bij Manhattan Associates. “Manhattan Associates’ wereldwijde supply chain-oplossing stelt Eimskip in staat zijn werkzaamheden snel uit te breiden en deze doelstelling te verwezenlijken.”

Over Eimskip
Eimskip heeft omstreeks 8.500 werknemers en 163 operationele locaties in 21 landen en werkt met 40 containers en schepen. Eimskip bezit en bestuurt het grootste netwerk in gekoelde opslag ter wereld met meer dan 100 gekoelde winkels.

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates is een toonaangevende leverancier van supply chain-oplossingen. De oplossingen voor Supply Chain Planning, Supply Chain Execution, Business Intelligence en Business Process platform ondersteuning stellen meer dan 1200 klanten wereldwijd in staat om de rendabiliteit, de prestaties en het concurrentievoordeel te verhogen.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met
LEWIS – Global Public Relations
Maud Geerbex
Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met
Manhattan Associates
Jan Heijblom
Sales Manager Central Europe
Tel: +31 (0) 30 214 3056
Fax: +31 (0) 30 214 3099Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy