News

Display news overview

Controle in keten

31.01.2013

Het leveren van verse levensmiddelen aan de consument is een van de meest belangrijke en meeste complexe taken van retailers. In een tijd waarin ondernemers onder druk staan, vormen specifieke supply chain uitdagingen een prioriteit.

“Het realiseren van een verse supply chain is een voortdurende race tegen de klok. Hoe langer het vervoer van de verse producten duurt, hoe groter de kans dat de producten uiteindelijk worden weggegooid. Geen enkele leverancier kan zich een dergelijk bederf veroorloven. In tegenstelling tot kleding kan een pak melk dat over de datum is niet in de aanbieding, maar moet het zo snel mogelijk na productie bij de consument in de koelkast staan”, zegt Pieter Van den Broecke, managing director Centraal Europa van Manhattan Associates, leverancier van supply chain optimalisatieoplossingen. “Het resultaat is een uigebreide supply chain die lastig efficiënt is te beheren.” Er is een aantal punten dat retailers helpt om de complexe supply chain onder controle te krijgen.

Flexibiliteit

Om snel te kunnen handelen is een flexibele supply chain van groot belang. Leveranciers moeten hun producten direct in de supply chain krijgen, waarvoor zij een eenvoudig te gebruiken systeem nodig hebben voor het etiketteren, scannen en verzenden. “Zo kunnen de producten worden geregistreerd en snel en efficiënt worden vervoerd. Vervolgens dient de snelste route naar de winkel te worden gekozen. Hierbij is zichtbaarheid van het gehele retaillandschap van groot belang, evenals de wensen van de winkels en de consument en de mogelijkheid om snel te beslissen welk product waar thuis hoort. Dit zorgt ervoor dat de producten vers in de schappen terechtkomen, maar creëert tevens een nieuwe uitdaging in het beheerd. Het is daarom essentieel dat een operations manager in een DC continu duidelijk zicht heeft op alle producten in het magazijn. Zichtbaarheid van inkomende en uitgaande zendingen is essentieel voor een succesvolle doorstroming van de supply chain. Door middel van zichtbaarheid van binnenkomende producten weet de retailer niet alleen hoeveel zendingen aankomen op een dag op een bepaald tijdstip, maar ook wat er precies met welke vrachtwagen komt. Alleen met deze kennis kan een retailer profiteren van de efficiëntie van de supply chain en ervoor zorgen dat de verse producten op tijd in de schappen van de winkels liggen.Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy