News

Display news overview

Manhattan Associates ondersteunt het nieuwe ‘game changing’ omnichannelaanbod van Asda

11.01.2016

Manhattan levert technologie voor unieke fulfilment- en retourservice "toyou"

Manhattan Associates (NASDAQ: MANH), leverancier van supply chain commerce oplossingen, heeft onlangs bekend gemaakt dat het een belangrijke rol in de recent gelanceerde toyou-dienst van de Britse retailer Asda heeft. Toyou is een unieke ophaal- en retourservice voor consumenten, waarmee Asda, ten opzichte van de wereldwijde retailsector, vooroploopt op het vlak van innovatie.

Manhattan heeft met Asda samengewerkt om de Britse dochteronderneming van de Amerikaanse Walmart van de technologie en diensten te voorzien die de kracht achter deze unieke fulfilment- en servicemogelijkheden vormen. Consumenten kunnen zowel online bestellingen van Asda als online orders van aangesloten derde partijen ophalen en retourneren. Dit is een essentieel onderdeel van Asda’s groeistrategie omdat het een geheel nieuw kanaal voor grote online retailers biedt. Zij hebben nu de mogelijkheid om van het omvangrijke distributienetwerk van Asda gebruik te maken waardoor ze hun merk niet alleen online, maar ook in de fysieke winkels van Asda kunnen profileren.

De ‘game changing’ dienst stelt consumenten in staat om bestellingen van George.com, het kledingmerk van Asda, en van andere merken zoals fashionretailer Missguided.com, op te halen en te retourneren bij een van de 614 vestigingen van Asda in Groot-Brittannië. Asda schat dat toyou de komende drie jaar tot wel veertig miljoen extra bezoeken aan haar fysieke winkels per jaar zal leiden.

Manhattan Associates is sinds 2011 partner van Asda. Sindsdien hebben de twee bedrijven samen aan het innovatieve oplossingsplatform achter toyou gewerkt. Manhattan Associates’ oplossingen die zijn ingezet om de nieuwe dienst van Asda te ondersteunen, zijn onder andere Distributed Order Management, Warehouse Management, Supply Chain Convergence en Supply Chain Intelligence. Deze oplossingen zijn naadloos geïntegreerd met andere enterprise systemen van Asda.

Behalve het orkestreren van het complexe fulfilment- en retourproces achter toyou, biedt de technologie van Manhattan Associates ook andere unieke mogelijkheden. De science en algoritmes achter de technologie optimaliseren de pakketdienst van Asda; in tegenstelling tot vooraf bepaalde routes van andere dienstverleners, worden bestellingen via de meest optimale route verwerkt om zo de balans tussen service en winstgevendheid in evenwicht te houden. Bovendien zorgt de technologie ervoor dat de snelheid waarmee Asda bestellingen kan verwerken wordt verhoogd waardoor de retailer de cut-off tijden voor next day delivery bestellingen op George.com van 19.00 naar 21.00 uur kan verruimen. Manhattan Associates’ platform biedt daarnaast klanten van George.com, Asda’s online partners en hun klanten, de mogelijkheid om bestelde producten realtime te volgen. Asda is momenteel de enige supermarkt die deze mogelijkheid biedt.

"We zijn verheugd dat we met onze nieuwe toyou-dienst iets unieks binnen onze sector bieden", zegt Phil Tenney, vice president en chief information officer ISD bij Asda, "We bieden online retailers de mogelijkheid om hun fysieke aanwezigheid te vergroten. Dit maakt het voor onze klanten mogelijk om nog prettiger te winkelen en geeft het de consument nog meer redenen om winkels van Asda te bezoeken. De technologie van Manhattan is een essentieel onderdeel van de oplossing. Het stelt ons in staat om omzetgroei voor het bedrijf te realiseren door optimaal gebruik te maken van het distributienetwerk. Manhattan Associates heeft nauw met ons samengewerkt om de unieke technologische mogelijkheden te leveren die aan deze baanbrekende dienst ten grondslag liggen. De voordelen voor zowel Asda als de consument zullen enorm zijn."

"We zijn er trots op dat we samenwerken met één van de meest vooruitdenkende retailers ter wereld en we zijn blij dat hun visie werkelijkheid wordt. De consumentenverwachtingen in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld schieten omhoog", aldus Pieter Van den Broecke, managing director bij Manhattan Associates.Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy