Novità

Indicare la sintesi delle news

Laboratoires Pierre Fabre verbetert concurrentiepositie met supply chain-oplossingen Manhattan Associates

02.04.2013

Manhattan Associates heeft bekend gemaakt dat de wereldwijde farmaceutische onderneming Laboratoires Pierre Fabre voor meerdere componenten van het supply chain-portfolio van Manhattan SCOPE® heeft gekozen

Manhattan Associates, leverancier van supply chain optimalisatieoplossingen, heeft bekend gemaakt dat de wereldwijde farmaceutische onderneming Laboratoires Pierre Fabre voor meerdere componenten van het supply chain-portfolio van Manhattan SCOPE® heeft gekozen, ter ondersteuning van de verwachte bedrijfsgroei. Laboratoires Pierre Fabre implementeert de Warehouse Management-, Labour Management- en Extended Enterprise Management-oplossingen van Manhattan om de supply chain-efficiëntie te vergroten en de concurrentiepositie in Frankrijk en in de rest van de wereld te versterken.

“Met drie afzonderlijke en verschillende operationele divisies, meerdere productmerken en een wereldwijde aanwezigheid moet Laboratoires Pierre Fabre een complexe supply chain beheren en zich continu aanpassen aan de veranderende marktomgeving”, zegt Christophe Ettviller, logistics director bij Laboratoires Pierre Fabre. “Binnen deze context was het noodzakelijk om onze supply chain-processen te standaardiseren. Dit stelt ons in staat om de dienstverlening te verbeteren en onze operationele efficiëntie te optimaliseren.”

De farmaceutische industrie is één van de meest veeleisende industrieën als het gaat om logistiek. Hierbij kan gedacht worden aan houdbaarheidsdata van producten, batchmanagement en traceerbaarheid van producten ten behoeve van controles. Het supply chain-netwerk moet zowel het logistieke proces bij de wereldwijde activiteiten van Laboratoires Pierre Fabre verbeteren, als ook  de veiligheid garanderen en zorgen dat producten aan compliancestandaarden voldoen.

Het implementatieproject is reeds gestart in het Ussel distributiecentrum van 12.000m² in Corrèze en start binnenkort ook in het Pierre Fabre Dermo-Cosmétique distributiecentrum van 80.000m² in Muret in Haute-Garonne.

“Deze succesvolle case versterkt onze reputatie als aanbieder van de meest uitgebreide oplossingen die er zijn om de complexe supply chain in de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie aan te kunnen”, zegt Pieter Van den Broecke, Managing Director Centraal Europa bij Manhattan Associates.

De componenten van de Manhattan SCOPE-oplossing die gedurende dit project worden geïmplementeerd, zullen het Supply Chain Process Platform van Manhattan benutten om meerdere applicaties te optimaliseren en te integreren. Dit stelt Pierre Fabre in staat om zijn supply chain-processen tegen lagere kosten en met minder inspanning uit te voeren. Tegelijkertijd kan het bedrijf met de ondersteuning van de supply chain-software de logistieke prestaties en efficiëntie verbeteren.

Over Laboratoires Pierre Fabre

Pierre Fabre, de op één na grootste onafhankelijke farmaceutische groep in Frankrijk, heeft een jaarlijkse omzet gerealiseerd van 1,9 miljard euro in 2011. 52% hiervan is het resultaat van internationale verkopen. Pierre Fabre heeft 42 filialen en verkoopt producten in meer dan 130 landen. De activiteiten van Pierre Fabre omvatten alle aspecten binnen de gezondheidszorg, van voorgeschreven medicijnen en gezondheidsproducten voor de hele familie tot dermatologische cosmetica. Pierre Fabre Laboratories biedt werk aan meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd. Hiervan zijn 1.300 werkzaam in R&D. In 2011 was deze afdeling verantwoordelijk voor 20% van de omzet gegenereerd in de farmaceutische industrie. De focus lag hierbij op: oncologie, dermatologie en neuropsychiatrie.

Met merken zoals Avène, A-Derma, Ducray, Galénic, Klorane, Naturactive, René Furterer en Pierre Fabre Oral Care is Laboratoires Pierre Fabre marktleider in Frankrijk met de verkoop van dermatologische cosmetica, haar- en tandverzorgingsproducten in drogisterijen en apotheken. Avène wordt verkocht in meer dan 100 landen en is het toonaangevende merk van dermatologische cosmetica in Europa, Japan en China.

Pierre Fabre realiseert meer dan 85% van zijn omzet in oncologie wereldwijd.

In 2012 was Pierre Fabre het eerste farmaceutische bedrijf dat een AFAQ 2600 toegekend kreeg. Dit is een certificaat dat wordt afgegeven door ANFOR, beoordelaar van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen.



Further information that could be interesting:
Per far funzionare bene questo sito, a volte installiamo sul tuo dispositivo dei piccoli file di dati che si chiamano "cookies". Informativa sulla privacy