Nieuws

Nieuwsoverzicht

Een geheel nieuwe wijze voor Savoye om een intralogistieke speler van wereldklasse te creëren

06.07.2018

De Savoye Divisie van Groupe Legis Industries, een leverancier van uitgebreide intralogistieke oplossingen met zowel software als robotica, zal worden overgenomen door het Noblelift industriële investeringsfonds, dat is opgericht door Noblelift Intelligent Equipment Co. Ltd (Noblelift) en twee andere investeerders.

De overstap zal de groei van Savoye stimuleren door een vergrote aanwezigheid op de wereldwijde intralogistieke markten, met name in China dat hard op weg is om 's-werelds grootste markt te worden. Savoye zal de huidige activiteiten in de Verenigde Staten voortzetten.

Rémy Jeannin, president bij Savoye, vertelt: »De overeenkomst met Noblelift weerspiegelt onze focus op groei en zal Savoye positioneren als één van de 20 grootste intralogistieke specialisten ter wereld. Deze zet valt samen met de consolidatiegolf van de recente jaren, waarin vele spelers uit de wereldlogistiek hun krachten hebben gebundeld om concurrerend te blijven, de beste technologie te kunnen aanbieden en hun wereldwijde bereik uit te breiden. Bij Savoye zijn we het eens met deze strategie: om sneller te kunnen groeien op de lange termijn, moeten we onze reikwijdte verruimen.«

Noblelift Intelligent Equipment Co. Ltd is een naamloze vennootschap genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange. Het bedrijf is twee decennia geleden opgericht, groeit snel en heeft leidende posities in China. De twee bedrijven zijn een uitstekende match zowel geografisch als qua productaanbod. Savoye is een leider in ontwerp en realisatie van hoogwaardige intralogistieke oplossingen, met een focus op Frankrijk en de rest van Europa. Noblelift ontwerpt, produceert en distribueert heftrucks en andere logistieke oplossingen, voornamelijk in Azië en Europa. Zodra de acquisitie is voltooid, zal Savoye fungeren als een technologische hub voor de nieuwe onderneming en de aanjager worden voor innovatie en onderzoek.

De voorgestelde verkoop is goedgekeurd door vertegenwoordigers van de werknemers bij Savoye en het huidige managementteam van het bedrijf zal aanblijven. Er komen geen wijzigingen in de organisatiestructuur, in banen of structuren bij dochterondernemingen en productielocaties. De overeenkomst wordt van kracht zodra de koper de benodigde goedkeuringen van Chinese functionarissen heeft verkregen. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 zijn afgerond.Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer