News

Display news overview

Welke moduleonderdelen van SuPCIS-L8 waarderen onze klanten in het bijzonder?

22.12.2021

De chemische, voedings- en farmaceutische industrie en het WMS SuPCIS-L8.

Hoge kwaliteits- en veiligheidseisen in het magazijn, een groeiende markt en de daarmee gepaard gaande toename van het aantal batches stellen bedrijven in de chemische, voedings- en farmaceutische industrie voor de uitdaging om logistieke processen en procedures efficiënt af te handelen. In dit verband willen wij u graag kennis laten maken met »typische« processen die onze klanten bijzonder op prijs stellen in de SuPCIS-L8 warehouse management software: de mogelijkheid om naadloos batches te traceren met inbegrip van houdbaarheidsdata en de daarmee samenhangende strikte toewijzing van voorraad aan orders, evenals de in SuPCIS-L8 opgeslagen module voor kwaliteitsborging.

Een absolute must: volledige transparantie in de bevoorradingsketen

Voor de industrie is het van bijzonder belang dat de producten op transparante en volledige wijze kunnen worden getraceerd. Wie kent immers niet de voorbeeldzin: »De fabrikant deelt mee dat de voorraden van partijnummer 041021 op de markt onmiddellijk uit de circulatie moeten worden genomen (...)« - dan moet het snel gebeuren en vooral moet de fabrikant weten welke voorraad goederen wordt bedoeld. Gebruikers krijgen hier functionele ondersteuning met het in ons WMS SuPCIS-L8 geïntegreerde batchbeheer. Op die manier wordt in de stamgegevens specifiek bepaald welke producten met een partijnummer moeten worden beheerd. Indien een product aan "batchbeheer" is onderworpen, worden de gegevens reeds bij de goederenontvangst geregistreerd en aan de hand van de geconfigureerde specificaties gecontroleerd. Op die manier is ook binnen het magazijn bekend in welke opslagplaats welke partij zich bevindt. De invoer kan manueel, via scanning of via RFID gebeuren en wordt dan in het systeem geregistreerd. Afhankelijk van het product zijn er verschillende patronen en varianten van partijnummers. Het geregistreerde partijnummer blijft dan ongewijzigd voor alle goederenbewegingen - of het nu intern of bij levering aan een externe locatie is - en wordt voortdurend meegevoerd. Twee verschillende partijen kunnen in één opslagplaats worden opgeslagen als zij in verschillende laadhulpmiddelen staan, bijvoorbeeld op een pallet. Een vermenging van verschillende partijen in één FM - bijvoorbeeld in één karton - vindt niet plaats.

In het geval van leveringen kunnen de geregistreerde batches ook worden teruggemeld aan het ERP-systeem voor elke levering. Op deze manier is een volledige batch tracing op elk moment mogelijk.

Eerste verlopen. Eerste uit.

Een ander kenmerk van producten dat in het magazijn moet worden beheerd, is de houdbaarheidsdatum (BBD-datum) van een product. Het toekennen van een houdbaarheidsdatum gebeurt ofwel manueel via instelbare parameters of wordt automatisch per artikel berekend door het toekennen van een houdbaarheidsdatum in de artikelstam.

Als alternatief kan ook de houdbaarheidsdatum (MDH) via een bovenliggend systeem naar SuPCIS-L8 worden overgebracht. Tijdens de voorbereiding van de artikelen voor het orderverzamelen beslist het WMS dan automatisch volgens een configureerbaar principe of de goederen bijvoorbeeld volgens het FEFO principe moeten worden verzameld.

Met behulp van de cockpits en dashboards in SuPCIS-L8 heeft het personeel in de controlekamer volledige transparantie - artikelen die bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum hebben overschreden, kunnen ook automatisch worden geblokkeerd voor reservering.

Zorg voor de kwaliteit van de goederen en creëer veiligheid in het magazijn

Vooral in de chemische, voedings- en farmaceutische industrie is een hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau vereist. In de praktijk ondersteunt en vergemakkelijkt de SuPCIS-L8 QA inspectie module kwaliteitsinspectie met uitgebreide functies en industrie-specifieke configuratie opties. Speciale teststappen kunnen op procesbasis worden gekoppeld en in de juiste volgorde worden geplaatst. Bovendien worden het beheer van inspectiepartijen en het genereren van inspectieorders in kaart gebracht. Het aangesloten ERP-systeem stuurt een inspectielot door naar het WMS SuPCIS-L8 met verdere informatie, zoals het type en het aantal te inspecteren producten. De goederen in kwestie worden dan - nog voor zij als voorraad in het WMS beschikbaar zijn - naar de afdeling »Kwaliteitsborging« getransporteerd, waar zij aan de desbetreffende inspectieprocedure worden onderworpen. Na de inspectie wordt ofwel aan het WMS meegedeeld welke voorraden kunnen worden vrijgegeven en dus als voorraad in het magazijn kunnen worden beheerd en opgeslagen, ofwel wordt de vrijgave in het WMS geïntegreerd en wordt de feedback naar het ERP of Order Management System (OMS) gestuurd.

Het algemene resultaat van de implementatie van SuPCIS-L8: de gebruikers hebben altijd een transparant overzicht van de toeleveringsketen. Op die manier kunnen defecte goederen snel en gemakkelijk worden opgespoord en uit de circulatie worden genomen. Bovendien garandeert het gebruik van SuPCIS-L8 een hoog kwaliteitsniveau en de daarmee gepaard gaande toename van het kwaliteitsbeheer.

Wilt u meer informatie? Voel je vrij om contact met ons op te nemen!



Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy