WMS-database

WMS-database

Sinds het jaar 2000 is het team warehouse logistics bezig om de selectie van een warehouse management systeem (WMS) te versnellen en vergemakkelijken. De grootste uitdagingen daarbij zijn het grote aantal WMS-leveranciers en het ontbreken van betrouwbare informatiebronnen over de mogelijkheden van alle systemen.

 

Dat levert een aantal belangrijke vragen op:

  • Hoe vindt een bedrijf met een warehouse de juiste WMS-leverancier?
  • Hoe komt een WMS-leverancier in contact met potentiële klanten?

Vragenlijst

Vragenlijst

Het team warehouse logistics heeft een uitgebreide vragenlijst ontwikkeld die jaarlijks wordt geactualiseerd. Deze vragenlijst dekt alle mogelijke functies van een WMS af.

Elke WMS-leverancier kan deelnemen aan de WMS-database en de vragenlijst online invullen. Vanwege de betrouwbaarheid van de database worden de antwoorden van de WMS-leveranciers pas vrijgegeven in de database na de validatie door het team warehouse logistics. Vanaf dat moment is de informatie beschikbaar voor gebruikers die de verschillende systemen met elkaar willen vergelijken.

Dankzij de uitgebreide, gevalideerde informatie en de vele deelnemende WMS-leveranciers worden gebruikers en leveranciers perfect bij elkaar gebracht. Daarvoor worden eerst –met behulp van de WMS Online Selectietool - de functionele eisen van gebruikers bepaald en K.O.-criteria vastgelegd. Met één druk op de knop berekent de tool automatisch in hoeverre de eisen van gebruikers passen bij de aangeboden diensten van de WMS-leveranciers. Gebruikers kunnen direct zien hoe groot de functionele overlap met de eigen eisen is, zodat ze de meest geschikte WMS-leveranciers kunnen benaderen.

De WMS-database is inmiddels uitgegroeid tot ‘s werelds meest uitgebreide database voor de functionele vergelijking van warehouse management systemen.

Voordeel voor WMS-gebruikers

WMS-gebruikers krijgen dankzij de WMS-database snel een overzicht van de systemen die voldoen aan hun eisen. Daarmee kunnen zij op transparante en betrouwbare wijze een belangrijke stap in het selecteren van een WMS zetten.

WMS-gebruikers kunnen op drie verschillende manieren toegang krijgen tot de WMS Online Selectietool.

Voordeel voor WMS-leveranciers

Voor WMS-leveranciers is het dankzij de groeiende concurrentie steeds lastiger om in contact te komen met potentiële klanten en om aandacht te genereren voor hun eigen systeem.

Door deelname aan de WMS-database komen alle gevalideerde systemen bij elke online WMS-selectie automatisch in beeld. Op die manier wordt de WMS-leverancier gekoppeld aan potentiële klanten die bij zijn diensten passen.

Natuurlijk kunnen WMS-leveranciers zo’n functionele vergelijking ook gebruiken om het eigen WMS te benchmarken met de systemen van concurrenten.

Daarnaast krijgen WMS-leveranciers de beschikking over uitgebreide mogelijkheden om hun onderneming en hun WMS onder de aandacht te brengen op de WMS-portal warehouse-logistics.com.

Kijk voor meer informatie op: deelname aan de WMS-database.

Contact

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Gebruik ons contactformulier of neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag verder:

Team warehouse logistics
Tel.: + 31 (0) 3 44 / 607 - 334
info@warehouse-logistics.com

Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer