Nieuws

Nieuwsoverzicht

A-SIS ondersteunt Parfums Christian Dior bij mondiale intralogistiek

22.01.2019

A-SIS is het softwaremerk uit de Savoye Divisie, de ontwerper en bouwer van complete geautomatiseerde intralogistieke projecten. De softwarespecialist staat het prestigieuze Parfums Christian Dior al 15 jaar bij met haar kennis over het aansturen van magazijnen en goederenstromen. A-SIS is nu ook nauw betrokken bij de internationale expansie van het merk.

Dit verhaal begint in 2003. Toen besloot Parfums Christian Dior om het WMS te vervangen in het internationale distributiecentrum in Saint Jean de Braye. Hier worden dagelijks bijna 3.500 bestellingen, voornamelijk parfums en cosmetica, verzameld en naar alle uithoeken van de wereld verzonden. Om de opslag, picking en verzending van deze wereldwijde orders te optimaliseren, hebben de A-SIS teams destijds het WMS LM7 geïnstalleerd. Deze eerste samenwerking bleek succesvol en enkele jaren later, in 2012, volgde een nieuw project voor de aanpassing van de gemechaniseerde magazijnsystemen. A-SIS installeerde haar complete LM WCS systeem.

»Vanwege de gewenste uniformiteit qua tools en processen hebben we een WCS-oplossing geïntroduceerd, waarmee alle geautomatiseerde apparatuur en systemen kunnen worden aangestuurd. De klant wilde uitsluitend met één leverancier werken die de toekomstige ontwikkelingen kon bijhouden «, legt Brice Pozzoli uit, International Development Manager bij A-SIS.

Een mondiale en modulaire oplossing

Om het automatiseringsproces in het DC in Saint Jean de Braye te versnellen, richtte het luxemerk zich wederom tot A-SIS. Deze keer ging het om het automatiseren van het orderverzamelen van complete pakketten en de implementatie van pickstations op basis van het ‘goederen-naar-man’ principe. Hierbij zorgde A-SIS voor een migratie vanuit het LM7 WMS naar een bredere oplossing, genaamd LMxt, dat vooral geschikt is voor het grotere bedrijf of multinational. Het magazijn van Parfums Christian Dior vertrouwt nu dagelijks op dit systeem om alle goederenstromen, zowel inbound als outbound, evenals de opslag en het orderpicken aan te sturen.

In combinatie met LMxt bestuurt de WCS-module alle geautomatiseerde apparatuur, terwijl de LM Label-module zorgt voor het printen van de nodige documenten voor transport en een soepele overdracht richting de vervoerders. Als uitbreiding op deze configuratie zal binnenkort LM Tracking worden geïmplementeerd; een web portaal dat zorgt voor de traceerbaarheid van de bestellingen.

Een basismodel voor meerdere magazijnen

Na de migratie naar LMxt en de automatiseringsslag ontstond de behoefte aan een gestandaardiseerde projectaanpak voor andere locaties. A-SIS is nu betrokken bij een wereldwijde uitrol door het installeren van het Magistor WMS op verschillende locaties in Azië-Oceanië (China, Taiwan, Hongkong, Zuid-Korea, Australië en Thailand) en in Mexico. De uitgebreidere LMxt oplossing werd bij Parfums Christian Dior in het regionale distributieplatform in Singapore uitgerold, waar ook gewerkt wordt met ‘goederen-naar-man’-systemen.

»Het implementeren van een schaalbare oplossing heeft geresulteerd in de nauwere betrokkenheid bij de processen van de klant en een betere uitvoering van het onderhoud op de systemen en hulpmiddelen. Uiteindelijk hebben we zo de efficiëntie van de internationale supply chain van onze klant weten te vergroten", vertelt Brice Pozzoli. "Het biedt ons ook de mogelijkheid om te bewijzen dat we een uitgebreide internationale ontwikkeling kunnen implementeren en ondersteunen. A-SIS beschikt over de mensen en middelen die nodig zijn om dit soort grootschalige projecten tot een goed einde te brengen. «Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer