Nieuws

Nieuwsoverzicht

»Wereldwijd thuis« - Succesvolle bijeenkomst voor deelnemers van de WMS-databank.

22.10.2012

Onder het motto "Wereldwijd thuis" nodigde het team warehouse logistics op 11 oktober 2012 uit op de twaalfde WMS-databank deelnemersbijeenkomst van het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik IML in Dortmund.

Meer dan 60 vertegenwoordigers van nationale en internationale bedrijven uit de WMS-industrie namen aan deze gelegenheid deel om zich te informeren over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van logistiek en deze te bespreken in workshops. Verder werd het evenement door de presentatie van de nieuwe warehouse logistics Services »WMS referentieprojecten" en lezingen van het team en samenwerkingspartners afgerond.

Na een inleidende presentatie door prof. dr. Michael ten Hompel, uitvoerend directeur van het Fraunhofer IML, informeerde Tim Geißen, project manager voor de internationalisering van warehouse logistics, over nieuws uit het team.
Met het daarop volgende "World Cafe" werd dit jaar voor het eerst een nieuw workshop concept geïntroduceerd: In kleine groepjes werden ervaringen en informatie over actuele vraagstukken uitgewisseld met het publiek, zoals "Voorraad in de supply chain", "De WMS out of the cloud" of "Kansen en risico's op de WMS-markt."

"We zijn erg blij met het resultaat van de bijeenkomst. Vooral de grote openheid van de gasten ten opzichte van het nieuwe workshop-concept en de sterke interesse, waren spannend en motiverend. Dit des te meer door de uitwisseling met de WMS-aanbieders!" aldus Detlef Spee, afdelingschef Intralogistik en –IT Schikking, naar aanleiding van de deelnemersbijeenkomst.

Met de introductie van de nieuwe service "WMS referentieprojecten" werd door Detlef Spee en Tim Geißen het tweede deel van het evenement geïnitieerd. Dit werd voortgezet met een zakelijke update in Italië door Christian Mazzocco, directeur van de Italiaanse samenwerkingspartner Induvation GmbH en een visionair inzicht in de perfecte WMS door Dr. Jeroen van den Berg, samenwerkingspartner voor de Benelux regio.

De deelnemersbijeenkomst heeft ook dit keer weer veel bijgedragen tot de verbetering van het netwerkkarakter van de WMS-community en zorgde ook dit jaar weer tot zeer positieve reacties. Vooral de interessante uitwisselingen in het World Café en de informatieve gesprekken en de presentatie van de nieuwe dienst "WMS referentieprojecten" werd erg goed ontvangen. Er was een ruime mate van overeenstemming. Dr. Jochen Fuhrmann van AEB GmbH prees na het event de "goede en open sfeer" en was verheugd over nieuwe contacten, ideeën en de "aanmoediging, een eigen gekozen weg te bewandelen." OokHorst Reichert van de S&P Computersystemen GmbH was vol lof over de "ontspannen sfeer" en "in het bijzonder de gesprekken in het World Café."

De meest uitgebreide databank van warehouse management systemen ter wereld op warehouse-logistics.com biedt klanten toegang tot alle belangrijke informatie voor een duurzame en toekomstgerichte warehouse-planning. Met de WMS Online Selectie krijgen gebruikers een functioneel overzicht van inmiddels 97 systemen en uitgebreide vergelijkingsmogelijkheden.
WMS-aanbieders kunnen door deel te nemen aan de WMS databank hun onderneming en WMS presenteren op warehouse-logistics.com en nieuwe klantgroepen vinden. De jaarlijkse validatie stelt de kwaliteit van de genoemde systemen veilig met behulp van een uitgebreide vragenlijst met meer dan 3.000 individuele aspecten.
Met de nieuwe dienst "WMS referentieprojecten" kunnen WMS-aanbieders voltooide opdrachten valideren als referentie, wat zorgt voor transparantie in de WMS-markt.

Het team dankt warehouse logistics alle gasten van de deelnemersbijeenkomst 2012 voor de openheid en de bereidheid om deel te nemen aan het World Café.

Verdere informatie op:


http://www.warehouse-logistics.com
http://www.iml.fraunhofer.de

Contactpersoon:

Maren Meinhardt
Telefoon: +49 (0) 231/9743-290
Telefax: +49 (0) 231/9743-162
E-mail: maren.meinhardt@iml.fraunhofer.de
 



Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer