Actualités

Afficher l'aperçu des nouvelles

PROLAG®World Productie - de productielogistiek van logistiek software specialist CIM

11.10.2021

Softwareproducent CIM breidt haar wereldwijd gebruikte software voor magazijnlogistiek uit en biedt in de toekomst ook op de internationale markt productie- en fabricagelogistiek aan voor kleine en grote producenten in alle sectoren.

Met de internationale release van PROLAG®World Productie zet CIM haar softwarepakket PROLAG®World nóg breder in en benadrukt zo haar positie als vernieuwer op het gebied van logistieke systemen.


WMS en productie - een logistiek dreamteam

Verschillende jaren van ontwikkeling heeft het team van CIM in het nieuwe systeem gestoken tot het nieuwe product definitief ontwikkeld was en op de markt gebracht kon worden. Het resultaat van dit intensieve proces is dan ook ongeëvenaard: PROLAG®World Productie is in staat om het complexe gebied van de productielogistiek in verschillende sectoren te beheren en biedt unieke voordelen ten opzichte van traditionele productiesystemen. De materiaalstroom van de totale intralogistiek is 100% transparant. Gegevens over de productie die normaal gesproken onzichtbaar blijven, kunnen met behulp van het WMS inzichtelijk worden gemaakt en direct worden ingezet. Bovendien wordt de efficiëntie van de productie dankzij de totaaloplossing meetbaar geoptimaliseerd.

PROLAG®World Productie biedt talrijke voordelen

»De nieuwe productielogistiek maakt deel uit van onze productstrategie om de gehele intralogistiek in één systeem op te nemen«, aldus directeur Fritz Mayr. »Daarbij kunnen we gebruikmaken van middelen en gegevens, waarover ERP-gestuurde producties alleen al om structurele redenen niet beschikken.« Een grote kracht van een WMS-gestuurde productielogistiek is de volledige weergave van de toeleveringsketen, van de grondstoffen tot aan het product. De traceerbaarheid van de afzonderlijke producten tot de batches van de gebruikte grondstoffen is van grote waarde, vooral in risicovolle sectoren zoals de geneeskunde of de levensmiddelensector, maar ook bijvoorbeeld in de chemische industrie en in de handel. De gevolgschade die voortkomt uit grote terugroepacties, kan op die manier eenvoudig tot een minimum worden beperkt. Naast het feit dat de software de goederenverwerking volledig transparant maakt, overtuigt zij ook door een hogere kostenefficiëntie. Het voorkomen van overproductie door intelligent voorraadbeheer, automatische replenishment en de optimale inzet van transportroutes, zijn slechts enkele van de vele voordelen die het systeem de gebruikers biedt. Dankzij de speciaal ontwikkelde UltraFlex-technologie van CIM kunnen de productiepocessen van verschillende bedrijven en branches naar gelang de specifieke behoeften worden vormgegeven.


Eerste successen in Nederland

Voor het traditionele softwarebedrijf CIM begint met de internationale lancering van PROLAG®World Productie een nieuw hoofdstuk van succesvolle softwareontwikkeling. Reeds in 2019, toen dit systeem op de Duitse markt kwam, konden verschillende producties van gerenommeerde handelsondernemingen in bedrijf worden genomen. Met de internationale release volgt nu ook de Europese markt: vooral in Nederland is er een toenemende vraag naar het nieuwe systeem, omdat de combinatie van handel en productie hier wijdverbreid is. Succesvolle handelsondernemingen, zoals Wecovi in Zwolle, profiteren nu al van de innovatie uit Fürstenfeldbruck.

Met de productielogistiek in het magazijnbeheersysteem PROLAG®World zorgt CIM voor een revolutie in de productie van talrijke ondernemingen uit verschillende bedrijfstakken. Als pionier zet CIM daarmee nieuwe maatstaven voor de gehele logistieke sector en daarbuiten.

Bezoek ons op 10 en 11 november 2021 op de vakbeurs ICT & Logistiek in Utrecht. Wij ontvangen u graag op onze stand 01.D110.

Lees meer over het onderwerp ‘WMS en productie’ in onze whitepaper.Further information that could be interesting:
Pour assurer le bon fonctionnement de ce site, nous devons parfois enregistrer de petits fichiers de données sur l'équipement de nos utilisateurs. Données confidentielles