Nieuws

Nieuwsoverzicht

Green Logistics in het warehouse

07.08.2020

PROLAG®World zorgt voor duurzame en efficiënte processen

Duurzame bedrijfsvoering en groene procesoptimalisatie zijn ook in de intralogistiek in opmars. Met PROLAG®World maakt CIM Logistics de magazijnen van haar klanten niet alleen duurzamer, maar ook kostenefficiënter: het warehouse management systeem zorgt voor een lagere CO2-uitstoot door een lager energieverbruik, een zuinig gebruik van resources en voor minder afval door optimaal materiaalbeheer.

Alleen al de overgang van papierwerk naar digitaal procesmanagement, wat PROLAG®World bewerkstelligt, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het materiaalgebruik. Maar ook functies zoals routeoptimalisatie of tweetraps orderpicking leiden tot een lager energieverbruik in het magazijn. Deze functies zorgen ervoor dat vorkheftrucks via de kortste weg door het magazijn worden geleid en zo minder energie verbruiken. PROLAG®World biedt de user echter nog veel meer mogelijkheden voor duurzame logistieke processen in het magazijn.

Energiebesparingen van tot 50%

In het automatische warehouse van een grote Oostenrijkse textielfabrikant kon het energieverbruik met de introductie van PROLAG® World tot bijna de helft worden gereduceerd. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit en de lengte van het traject stuurt PROLAG®World de rekbedieningstoestellen in het magazijn aan met verschillende snelheden. Bovendien schakelt het systeem resources die niet benodigd worden automatisch uit om zo de CO2-uitstoot systematisch te verminderen. Een praktische bijkomstigheid: de „spaarstand” van de rekbedieningsapparaten ontziet het materiaal, vermindert het verbruik en verlengt de levensduur van de componenten.

Minder afval in het magazijn en bij de klant

Het samenvoegen van orders, een functie van PROLAG®World die bijvoorbeeld gebruikt wordt bij een drankengroothandel, zorgt ervoor dat er minder verpakkingsmateriaal nodig is en dat de transportroutes verkort worden. De orders worden namelijk zo gebundeld dat ze, waar mogelijk, altijd zoveel mogelijk samen en met een transportmiddel aan de klant worden geleverd. Ook het beheer van verpakkingseenheden is een duurzame functionaliteit. Deze functie zorgt voor tijd- en kostenbesparing tijdens het verpakkingsproces: bij het verpakkingsstation wordt de passende verpakkingseenheid voor een bestelling weergegeven. Zo wordt voorkomen dat onnodig verpakkingsmateriaal met de bijbehorende kosten wordt verspild.

Hergebruik van retouren en restmateriaal

De PROLAG®World-functies de-kitting en het beheer van restmaterialen, die bij CIM-klanten in de productie worden gebruikt, zorgen ook voor een duurzaam gebruik van materialen en minder afval. Met behulp van de-kitting kunnen eindproducten of retouren heel eenvoudig op basis van software weer worden gedemonteerd. Zo kunnen bijvoorbeeld afzonderlijke, defecte onderdelen worden vervangen zonder dat het volledige eindproduct hoeft te worden afgevoerd. Het beheer van restanten zorgt voor optimaal materiaal- en kostengebruik, omdat restmateriaal weer in het magazijn wordt opgeslagen en daardoor voor nieuwe productieorders beschikbaar is. Deze procedure is zo geoptimaliseerd dat er nauwelijks meer restanten hoeven te worden afgevoerd.

»De genoemde functies zijn slechts enkele voorbeelden van groene functies in PROLAG®World«, aldus Daniel Wöhr, persverantwoordelijke van CIM Logistics. Omdat duurzaamheid diep verankerd is in de bedrijfsfilosofie, biedt de CIM-afdeling Innovatie ook steeds nieuwe oplossingen voor haar klanten. Het grote voordeel: functies die zorgen voor een duurzame logistiek besparen ook kosten en zijn daardoor dubbel interessant.



Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer