Nieuws

Nieuwsoverzicht

Case Study:

04.10.2021

Volautomatisch verpakkingssysteem geïmplementeerd in het logistieke centrum van Lampenwelt GmbH en aangesloten op ons WMS SuPCIS-L8

Onze langdurige klant Lampenwelt is Europa's grootste one-stop shop voor lampen en armaturen, met 4 miljoen klanten in 17 Europese landen. »De missie van ons bedrijf is: Enhance People's Wellbeing. Wij streven ernaar de wensen van onze klanten te vervullen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van onze producten, hun verpakking en logistiek voortdurend te verkleinen. Daarom hebben we besloten een uiterst efficiënt en innovatief verpakkingssysteem van Quadient te implementeren,« zegt Thomas Rebmann, oprichter en CEO van Lampenwelt GmbH.

Uitgerust voor toekomstige groei met een kleinere ecologische voetafdruk

De installatie werd in gebruik genomen in het moderne logistieke centrum van het bedrijf in het hart van Duitsland en verpakt, verzegelt en etiketteert de producten van Lampenwelt in recordtijd. Hierdoor kan Lampenwelt snel en tijdig aan de stijgende vraag voldoen, ook tijdens pieken in de vraag, zonder capaciteitsgrenzen te bereiken.

In de praktijk moeten orders die via de volautomatische verpakkingsmachine (Quadient) kunnen worden verwerkt, eerst aan de hand van controle-attributen voor deze vorm van verwerking in aanmerking komen. De informatie over de kwalificatiekenmerken, zoals volume en grootte van de goederen, wordt opgeslagen in het WMS SuPCIS-L8 en beslist welke materiaalstroom de order doorloopt. Als een order in aanmerking komt voor verwerking via de volautomatische verpakkingsmachine, wordt dit automatisch opgeslagen in het magazijnbeheersysteem, zodat de daaropvolgende logistieke processen dienovereenkomstig kunnen worden aangepast. In het algemeen geldt hier het volgende: de klantenorders die via de volautomatische verpakkingsmachine worden verpakt, worden - onmiddellijk nadat zij zijn verzameld - op het werkstation van de machine ter beschikking gesteld van de operationele medewerkers. De overeenkomstige ordergegevens worden aan de werknemers getoond via de monitor op de machine. Zodra de goederen de volautomatische verpakkingsmachine in kunnen, wordt dit in gang gezet door op de »Start«-knop in het Quadient-systeem te drukken. De zending wordt vervolgens gewogen, wat een laatste kwaliteitscontrole van de zendingen is. De volautomatische verpakkingsmachine ontvangt de voor de weging vereiste gegevens via het WMS SuPCIS-L8. Het verzoek om het verzendingsetiket voor de toepassing wordt ook gedaan door SuPCIS-L8.

Indien een order wegens onvoldoende orderkenmerken niet via de volautomatische verpakkingsmachine kan worden verwerkt, wordt de order door het goederen- en materiaalstroomproces geleid, dat ook in het WMS is geïntegreerd, en via het handmatige verpakkingsstation verwerkt.

Efficiënte verzendingsverwerking door de volautomatische verpakkingsmachine en het WMS SuPCIS-L8

De volautomatische verpakkingsmachine verhoogt de duurzaamheid van het hele logistieke proces. De machine maakt gebruik van nauwkeurige 3D-metingen om de doos af te stemmen op het te verzenden artikel - de verpakking wordt kleiner en neemt minder ruimte in tijdens het transport. Het kartonverbruik wordt verminderd en aangezien het product optimaal wordt beschermd door de precies passende verpakking, kan opvulmateriaal zoals noppenfolie volledig achterwege worden gelaten. Door het volautomatische verpakkingssysteem van Quadient te integreren met het WMS SuPCIS-L8, beschikt Lampenwelt over een transparante en betrouwbare database voor een vlotte materiaalstroom in het magazijn op elk moment.

Wij willen Lampenwelt GmbH hartelijk danken voor het ter beschikking stellen van de documenten!

Wilt u meer weten? Voel je vrij om contact met ons op te nemen!



Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer