Nieuws

Nieuwsoverzicht

De textielindustrie en het WMS SuPCIS-L8:

14.10.2021

onze klanten uit de mode- en textielindustrie stellen deze modulecomponenten van SuPCIS-L8 bijzonder op prijs!

Een divers en voortdurend veranderend produktassortiment als gevolg van korte levenscycli, seizoensgebonden vernieuwingen en pieken, de verschillende maten, kleuren en materialen van de goederen en de verschillende behandeling van hangende en liggende goederen vereisen een maximum aan flexibiliteit en dynamische processen in de warehousing voor elk bedrijf in de mode- en textielsector. Vooral het productassortiment stelt de logistieke processen en procedures in het magazijn voor nieuwe uitdagingen, die telkens opnieuw onder de knie moeten worden gebracht. Daarom willen wij u graag een blik gunnen op »typische« processen die (niet alleen) onze klanten uit de mode- en textielsector bijzonder waarderen in de SuPCIS-L8 warehouse management software: het retourmanagementproces dat in SuPCIS-L8 kan worden geconfigureerd, onze QA-inspectiemodule, de mogelijkheid om diverse automatiseringsoplossingen te integreren, evenals de beschikbare interfaces voor het aansluiten van "Radio Frequency Identification" technologie (RFID).

De werklast beheren met de juiste workflow

De verschillende softwaremodules van SuPCIS-L8 bieden een breed scala aan functies - maar het zijn de onderwerpen kwaliteitsborging en de verwerking van retourzendingen die hier als belangrijke module moeten worden uitgelicht. In de praktijk ondersteunt en vergemakkelijkt de SuPCIS-L8 QA inspectie module kwaliteitsinspectie met uitgebreide functies en industrie-specifieke configuratie opties. Speciale inspectiestappen kunnen op procesbasis worden gekoppeld en in de juiste volgorde worden geplaatst. Bovendien worden het beheer van inspectiepartijen en het genereren van inspectieorders in kaart gebracht. Het aangesloten ERP-systeem zendt een inspectielot naar de WMSSuPCIS-L8 met verdere informatie, zoals het type en het aantal te inspecteren producten. De goederen in kwestie worden dan - nog voor zij als voorraad in het WMS beschikbaar zijn - naar de afdeling »Kwaliteitsborging« getransporteerd, waar zij aan de desbetreffende inspectieprocedure worden onderworpen. Na de inspectie wordt ofwel aan het WMS meegedeeld welke voorraden kunnen worden vrijgegeven en dus als voorraad in het magazijn kunnen worden beheerd en opgeslagen, ofwel wordt de vrijgave in het WMS geïntegreerd en wordt de feedback naar het ERP of OMS gestuurd.

Bovendien is een vlotte verwerking van retourzendingen vereist. Ook hier wordt ons magazijnbeheersysteem SuPCIS-L8 gebruikt: op basis van de opgeslagen order- en klantgegevens kunnen de geretourneerde goederen gemakkelijk worden geïdentificeerd in relatie tot het artikel en het vorige leveringsartikel. Een snelle toewijzing van de geretourneerde goederen maakt een efficiënte verwerking van retourzendingen mogelijk dankzij de geïntegreerde zoekfunctie. Door bijvoorbeeld het paknummer van de geretourneerde goederen te scannen in combinatie met de weergave van productafbeeldingen, kan snel en zonder twijfel het juiste artikel worden geïdentificeerd, aangezien ordergerelateerde eigenschappen zoals klantnaam, afzenderadres en ordernummer voor elke retourzending worden opgeslagen. Vervolgens worden de integriteitscontrole en het gebruiksbesluit uitgevoerd. Afhankelijk van het resultaat worden de goederen opnieuw opgeslagen, wordt een meer gedetailleerd QA-proces gestart of wordt de voorraad gecorrigeerd. Door synchronisatie met het ERP-systeem kunnen processen zoals het activeren van een creditnota en de beschikbaarheid van de voorraad zonder tijdverlies worden uitgevoerd.

Voor een betere gebruikersvriendelijkheid(software ergonomie) worden de processen in de retourverwerking en in de SuPCIS-L8 QA modules ondersteund door beeldweergave van de overeenkomstige items en QA inspectietaken.

Real-time tracking en meer transparantie in het magazijn

Als u ondersteuning nodig hebt om de goederen langs de hele toeleveringsketen in real time te volgen en om de interne logistieke processen beter te controleren, is de aansluiting van een »Radio Frequency Identification« technologie(RFID) op ons WMS SuPCIS-L8 doelgericht. Met RFID-registratie van afzonderlijke onderdelen wordt de goederenvoorraad voorzien van transponders. In het geval van niet-RFID-beheerde onderdelen wordt het artikel dienovereenkomstig gemarkeerd in de stuknummer master van het WMS. De aangebrachte transponders en het geïntegreerde RFID-subsysteem maken het hier mogelijk dat de inhoud van de afzonderlijke dozen in de goederenontvangstruimte van het magazijn automatisch wordt herkend, gewoon door een tunnel met een RFID-lezer te passeren. Indien niet het juiste aantal etiketten wordt gelezen of een onjuist etiket of onderdeel wordt ontdekt, wordt de doos in kwestie geweigerd voor een nieuwe controle. Als er nog steeds een fout is, wordt na het openen van de doos een individuele controle van de onderdelen uitgevoerd. Tijdens dit proces is het ook mogelijk om ontbrekende of defecte etiketten via SuPCIS-L8 opnieuw af te drukken. Het principe wordt ook gebruikt als plukcontrole. Om te controleren of alle afzonderlijke onderdelen tijdens het orderverzamelproces daadwerkelijk in de container zijn geplaatst, passeren de verzamelde containers ook snelleesstations.

Bovendien biedt SuPCIS-L8 de mogelijkheid om heretikettering te documenteren als een factureerbare dienst die in het systeem wordt gedocumenteerd.

Ook de integratie van een breed gamma automatiseringsoplossingen is mogelijk in deze snel evoluerende industrie. Of het nu gaat om shuttle magazijnen, hang- en ligmagazijnen of de koppeling van mobiele robots - ons WMS SuPCIS-L8 biedt in dit verband beschikbare interfaces om de verschillende oplossingen met elkaar te verbinden en de processen in het magazijn optimaal in te richten. Maar vooral in het geval van geautomatiseerde oplossingen is het belangrijk om bijvoorbeeld de eisen voor verpakkingsbeperkingen dienovereenkomstig te plannen - geen enkele B2B-klant wil een T-shirt van één kleur in verschillende maten in verschillende dozen ontvangen, omdat anders de sorteerinspanning van het magazijn naar de winkel zou worden overgebracht - en om de maximale systeemprestaties van de automatisering op een gemene deler te brengen.

Het is ook belangrijk, vooral in deze sector, om de verschillende vereisten van B2B, C+C en B2C te combineren om alle vormen van levering vanuit één inventaris te kunnen behandelen met geoptimaliseerde maar gecoördineerde processen.

Het algemene resultaat voor de mode- en textielsector als gevolg van de implementatie van SuPCIS-L8: de gebruikers hebben altijd een volledig en transparant overzicht van alle processen en procedures in het magazijn. Op die manier kunnen fouten worden vermeden, tijd worden bespaard en kosten worden verlaagd. Tot dusver ongebruikte mogelijkheden komen aan het licht die optimaal kunnen worden benut en zo de efficiëntie in het magazijn en uiteindelijk de tevredenheid van de eindklant kunnen verhogen.

Hoe kunnen de processen en procedures in uw magazijn "kreukvrij" functioneren? Voel je vrij om contact met ons op te nemen!



Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer