Nieuws

Nieuwsoverzicht

Innovatie in PROLAG World: WMS compatibel met alle gangbare browsers

29.06.2023

De Duitse softwarefabrikant CIM brengt de WMS-markt in beroering met een nieuwe gebruikersinterface voor PROLAG World, die aantrekkelijke visuals en een intuïtief ontwerp combineert tot een optimale gebruikerservaring.

En de kern van de ontwikkeling is een op het eerste gezicht onspectaculaire, maar zeer belangrijke innovatie: met de lancering van de nieuwe gebruikersinterface is CIM’s WMS-pakket nu browseronafhankelijk en volledig compatibel met alle moderne desktop browsers. De software biedt een hoge mate aan gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en helpt ook tijd en kosten te besparen.

De afgelopen jaren is het ontwerp van de userinterface een van de belangrijkste aspecten van de IT-gebruikerservaring geworden. Een van de redenen hiervoor is dat er tegenwoordig veel softwaresystemen bestaan binnen een zeer concurrerende markt. Er zijn over het algemeen veel alternatieven beschikbaar, die allemaal vergelijkbare functies aanbieden. Dit betekent dat gebruikers die gefrustreerd raken door een systeem met een slechte software-ergonomie en een verouderd ontwerp, makkelijk zullen overstappen naar een andere applicatie.


Complexiteit van magazijnbeheer als uitdaging voor UI-ontwerp

De gebruikersinterface werd niet altijd beschouwd als doorslaggevend voor het succes van de software in het WMS-segment. Dit is deels te wijten aan het feit dat de conventionele functionaliteit voor magazijnbeheer zich niet leent voor innovatief ontwerp en artistieke presentatie. Software voor magazijnbeheer is ongetwijfeld een van de meest complexe producten op de softwaremarkt. En de complexiteit neemt toe naarmate het magazijn groter is, het aantal voorraadbewegingen per dag toeneemt, de mate van automatisering groter is en de artikelstam diverser is. Het is al een uitdaging op zich om deze mate van complexiteit adequaat weer te geven, om commando's, instructies en logica te implementeren en betrouwbaar te integreren in een magazijnbesturingssysteem. De vereiste functies omzetten in een userinterface die zowel aansprekend als functioneel is voor alle gebruikers, is een enorme opgave.


Een nieuwe UI - intuïtief, gebruiksvriendelijk en responsief

CIM besloot deze opgave op zich te nemen ondanks het feit dat dit zeer arbeidsintensief is. Het magazijnbeheersysteem PROLAG World werd door onze logistieke software-experts uit elkaar gehaald en stukje bij beetje weer in elkaar gezet om een nieuwe gebruikersinterface te creëren. Het resultaat is een interface op het snijvlak van intuïtief UI-ontwerp en gebruikerservaring. Het responsieve ontwerp zorgt voor een probleemloze weergave op verschillende eindapparaten, van terminals tot handhelds, en het compatibel met elk conventioneel besturingssysteem. Bijzonder is niet alleen het nieuwe visuele ontwerp van het systeem. De software is ook browsergebaseerd en niet afhankelijk van een specifieke fabrikant.


PROLAG World - al 20 jaar browsercompatibel

Een gebruikersinterface in een webbrowser heeft veel voordelen voor gebruikers, zelfs als deze browserafhankelijk is. Het vereenvoudigt het beheer, stroomlijnt de netwerkinfrastructuur en zorgt ervoor dat de software gemakkelijk toegankelijk is via het internet - overal ter wereld. CIM bood deze innovatie al aan in zijn software met de ontwikkeling van PROLAG World in het begin van de jaren 2000, waardoor het gebruik in de cloud en de mogelijkheid van het systeem om op meerdere locaties te werken, aanzienlijk werd vereenvoudigd. Dit was destijds al een uniek verkoopargument en onderscheidt de WMS-software nog steeds van vele concurrenten. Het ontwerpen van dit soort systemen is moeilijk achteraf te realiseren en vereist veel expertise van het ontwikkelteam. Daarom zijn logistieke softwaretoepassingen die in een browser draaien nog steeds zeldzaam. Voorheen was er slechts één webbrowser die compatibel was met de interface met PROLAG World.


Kostenbesparend en efficiënt: browsercapaciteiten over het hele spectrum

Met de lancering van de gebruikersinterface in een nieuwe look heeft CIM een nieuwe standaard gezet in de WMS-sector. De gebruikersinterface is geoptimaliseerd voor een hoge gebruiksvriendelijkheid en biedt intuïtieve toegang tot alle functies van de softwaresuite, van het beheer van gevaarlijke goederen tot productieplanning en verzending. De meest ingrijpende vernieuwing is de verbeterde browserfunctie: de gebruikersinterface van PROLAG World kan nu in alle gangbare webbrowsers worden gebruikt. Dit maakt de toegang tot de software eenvoudiger, omdat het gemakkelijker te integreren is in bestaande IT-landschappen. Vooral voor dienstverleners die op meerdere locaties werken, kan dit de administratieve rompslomp, de kans op fouten en de kosten aanzienlijk verminderen. Variërende gebruikersgewoonten zijn geen belemmering omdat PROLAG World zich kan aanpassen aan het bestaande gedrag. In combinatie met de vele functionaliteiten die de warehouse management software biedt, kan de volledige browserfunctionaliteit worden beschouwd als een unique selling point in de WMS-markt. PROLAG World kan logistieke centra over de hele wereld in kaart brengen, productieplanning en productielogistiek afhandelen, gevaarlijke goederen en materialen beheren in overeenstemming met de EU-regelgeving en geautomatiseerde magazijnen in de cloud of op locatie beheren. Al deze functies zijn intuïtief te gebruiken dankzij de browseronafhankelijke gebruikersinterface.


Voordelen met wearables en handhelds

Gezien het toenemende gebruik van handhelds en wearables in de logistieke sector, brengt de compatibiliteit van PROLAG World met alle gangbare webbrowsers nog een aantal voordelen met zich mee. Het responsieve interfaceontwerp betekent dat er geen speciaal geprogrammeerde app nodig is om de software te gebruiken, alleen een webbrowser - van welke provider dan ook. Aan deze voorwaarde wordt voldaan door bijna alle gangbare wearables. Als browsers om veiligheidsredenen niet worden ondersteund, biedt CIM ook een WMS app voor Android apparaten. De app kan bijna alle voorraadbewegingen in kaart brengen en is geoptimaliseerd voor gebruik op kleine bedieningspanelen.



Tijdsbesparing en kostenefficiëntie door technologische onafhankelijkheid

De innovativiteit van de nieuwe gebruikersinterface is niet beperkt tot wat er aan de oppervlakte te zien is, maar strekt zich ook uit tot de onzichtbare kern van het systeem. De gebruiksvriendelijkheid wordt aan de ene kant gegarandeerd door het intuïtieve ontwerp en de geoptimaliseerde gebruikerservaring van de PROLAG World interface. Tegelijkertijd bereikt PROLAG World een hoge mate van technologische onafhankelijkheid door zijn browsergebaseerde en provider-onafhankelijke interface. De voordelen liggen voor de hand: de software kan eenvoudig worden geïmplementeerd op alle eindapparaten, van wearables tot terminals. Dit versnelt de implementatie, vermindert de trainingsinspanningen en verbetert de bruikbaarheid. De mogelijkheid om verschillende browsers te gebruiken met PROLAG World is ook aantrekkelijk voor de algemene bruikbaarheid van de software: de mogelijkheid om op meerdere locaties te werken vereist geen complexe ingrepen in de IT-setup op de verschillende locaties. In plaats daarvan is de interface toegankelijk in de bestaande browser. Gebruikers hebben toegang tot alle functionaliteiten van de softwaresuite via hun eigen browser. Of het nu gaat om het beheer van wereldwijde logistieke centra, volledig transparante materiaalstromen of productieplanning - alle functies zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. Voor de klanten van CIM creëert de nieuwe interface een echte toegevoegde waarde: gebruikers van PROLAG World hebben minder administratieve rompslomp en minder kans op fouten, tevens besparen ze tijd en vooral kosten.



Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer