Nieuws

Nieuwsoverzicht

De Savoye Divisie levert maatwerkoplossing voor het nieuwe distributiecentrum van kledingmerk Petit Bateau

25.05.2016

Petit Bateau (onderdeel van de ROCHER Group) heeft de Savoye Divisie de opdracht gegeven voor het leveren van de software en installaties voor haar nieuwe DC in Buchères (bij Troye, Frankrijk).

Als de logistieke activiteiten moeten worden herzien, dan is de keuze voor de leverancier zeer belangrijk. Toen kledingmerk Petit Bateau besloot om twee magazijnen samen te voegen op één locatie bij Buchères, werd de Savoye Divisie gekozen voor de inrichting en aansturing. Het project vroeg om meer flexibiliteit en productiviteit, een efficiënte aansturing van alle distributiekanalen en een verbetering van de werkomstandigheden voor de medewerkers. Bovendien moest de oplossing sterk rekening houden met het streven om milieuvriendelijk te werken.

Het beginpunt was de keuze voor een Warehouse Management System (WMS). De keuze viel op het LMxt systeem van a-SIS, vooral vanwege het vermogen om orderverzamelen op split case niveau te kunnen ondersteunen. Naast de WMS functionaliteit bevat deze oplossing ook mogelijkheden om het transport te optimaliseren; de modules LM Transport Order Optimizer en LM Label zullen ook in gebruik worden genomen.

Vervolgens begon de zoektocht naar de juiste partner voor de mechanisatie voor het nieuwe, 42.000 m2 tellende magazijn. Uiteindelijk zal het magazijn worden ingericht met bijna een kilometer rollenbanen; het INTELIS CONVEY systeem van de Savoye Divisie. Het zal in mei 2016 in gebruik genomen worden, nog geen zes maanden na ondertekening van het contract. Dagelijks zullen bijna 150.000 items worden verscheept van deze locatie.

Een maatwerk oplossing met extra aandacht voor ergonomie

De keuze voor het INTELIS CONVEY was niet alleen bepaald door de prima doorvoercapaciteit en de betrouwbaarheid van het systeem, maar ook vanwege twee andere sterke punten. Ten eerste gaat het systeem bijzonder efficiënt om met energie. De snelheden zijn afhankelijk van de hoeveelheden op de rollen en het systeem sluit zelfs af als er geen dozen op de rollenbanen zijn. Deze efficiency past perfect bij het milieubewustzijn van Petit Bateau. Ten tweede is het systeem bijzonder stil en dat draagt weer bij aan het gewenste positieve werkklimaat.

De werkstations zijn zo ergonomisch mogelijk ingericht. In de orderverzamel zone, waar heftrucks rondrijden met handterminals en voice aansturing, wordt het INTELIS CONVEY systeem aangestuurd door het Warehouse Control System (WCS); eveneens geleverd door a-SIS. De rollenbanen brengen de lege dozen naar de zone en voeren de samengestelde pakketten af naar ofwel de ruimte voor personalisering ofwel rechtstreeks naar de verzendruimte. Het picken van de e-commerce orders wordt vereenvoudigt dankzij de sorteerkasten met LED indicatie (put-to-light).

Voor het eindpunt van de rollenbanen heeft Petit Bateau gekozen voor een INTELIS JIVARO verpakkingsmachine. Deze machine past de dozen automatisch aan de inhoud van de doos aan, waardoor de transportvolumes worden gereduceerd en minder loze ruimte hoeft te worden vervoerd. De machine staat daarmee dicht bij het streven van Petit Bateau naar een zo klein mogelijke CO2 voetafdruk.

Het nieuwe distributiecentrum zal vanaf mei 2016 inzetbaar zijn voor de verzending van de najaar- en wintercollectie 2016.Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer