Nieuws

Nieuwsoverzicht

Rivolier kiest ook voor haar tweede DC voor een WMS van A-SIS

14.11.2016

De Rivolier Groep heeft A-SIS de opdracht gegeven om voor haar tweede distributiecentrum in Saint-Just-Saint-Rambert (Loire gebied) wederom het maGistor® WMS te implementeren. A-SIS had destijds ook bij het eerste magazijn in Blanquefort (bij Bordeaux) deze oplossing geleverd.

De Rivolier Groep verkoopt artikelen voor de sportieve jacht en visserij, inclusief wapens, munitie en artikelen voor de persoonlijke bescherming. In 2015 realiseerde zij een omzet van €70 miljoen. Met het WMS wil de Groep met een efficiënt systeem de groei kunnen opvangen. De relatie tussen Rivolier en A-SIS begon in 2011. Onder leiding van de voorzitter van de Groep, Arnaud Van Robais, ontwikkelde zij een nieuwe groeistrategie, die gebaseerd werd op een diversificatie van activiteiten en productlijnen. Rivolier nam eerst SERT, een specialist in de sportvisserij, over en vervolgens concurrent Garbolino in 2012. »Door deze twee overnames steeg het aantal SKU’s van 6.000 tot 15.000 items in het visserij-segment; tezamen goed voor een omzet van € 14 miljoen in 2015,« legt Nicolas Pyrda, Operations Director bij SERT, uit. Pyrda was tevens de leider van het WMS project. »Ons ERP-systeem op het 4.500m2 grote magazijn in Blanquefort bood weliswaar enkele goede basisfunctionaliteiten, maar we besloten al snel dat we een echt WMS nodig hadden om alles goed aan te kunnen sturen.« Het bedrijf begon een aanbestedingsprocedure, die uiteindelijk werd gewonnen door A-SIS. De maGistor® oplossing werd in 2012 geïmplementeerd.

Ook de locatie Saint-Just-Saint-Rambert krijgt een maGistor® WMS

Vandaag de dag blijkt de groei nog steeds niet af te nemen. »Wij hebben nu een tweede locatie (5.000 m2) bij Saint-Just-Saint-Rambert in gebruik genomen. Deze was voorheen in gebruik voor de visserij artikelen, maar deze gaat zich nu uitsluitend richten op de goederen voor persoonlijke bescherming, textielwaren en artikelen voor huisdieren. Ook in deze sectoren zijn het aantal SKU’s explosief gegroeid,« vertelt Nicholas Pyrda. Dankzij de goede ervaringen kreeg A-SIS ook ditmaal de opdracht om een WMS te implementeren op de nieuwe locatie, welke tevens een eigen ERP systeem kent. »Wij waren zeer tevreden met de resultaten van de maGistor® implementatie in Blanquefort,« zegt Nicolas Pyrda. Hij is enthousiast over A-SIS en het WMS systeem: »Een kundig projectteam, een betrouwbare tool, een systeem dat eenvoudig kan worden ingeregeld en bovendien gebruikersvriendelijk en aanpasbaar is, zodat we van de nieuwste technische ontwikkelingen kunnen blijven profiteren…« Voldoende goede redenen dus. Net als in Blanquefort, heeft de implementatie van maGistor® het mogelijk gemaakt om processen aan te passen en te standaardiseren, zodat er efficiënter gewerkt kan worden. »Met maGistor® WMS kunnen we nu ons proces van continu verbetering versnellen en daarnaast gebieden identificeren die geoptimaliseerd kunnen worden,« zegt Nicolas Pyrda. MaGistor® is nu operationeel in Saint-Just-Saint-Rambert (ontvangst van de producten, opslag, enz.). De locatie verwerkt 300 orders per dag en bedient 900 detaillisten in heel Frankrijk.Further information that could be interesting:
Om deze website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op uw computer zetten, zogenaamde cookies. Disclaimer