News

Display news overview

RedPrairie neemt StorePerform over

29.12.2006

Overname voegt de Store Execution Management-oplossingen van StorePerform toe aan de Workforce Management Suite van BlueCube en schept de eerste integrale oplossing voor personeelsoptimalisatie voor retail ter wereld

Milwaukee, WI en Denver, CO- RedPrairie Corporation en StorePerform Technologies, Inc. hebben vandaag de ondertekening bekendgemaakt van een definitieve overeenkomst voor de overname door RedPrairie van StorePerform Technologies, Inc., dat een onderdeel zal worden van de divisie Retail Productivity Solutions van RedPrairie (het vroegere BlueCube Software). Dankzij deze overname wordt RedPrairie de enige onderneming die kan antwoorden op de vraag van de markt naar volledig geïntegreerde oplossingen voor personeelsbeheer die Store Execution Management integreren met geoptimaliseerde oplossingen voor personeelsplanning, tijd- en aanwezigheidsbeheer, opleidingsbeheer en selfserviceoplossingen voor werknemers. Srikant Vasan, de voorzitter van StorePerform, zal de groep StorePerform in Denver, CO blijven leiden. De overname zal geen afvloeiingen tot gevolg hebben.

John Jazwiec, de CEO van RedPrairie, merkt op: “RedPrairie is de pionier en de toonaangevende leverancier van Retail Productivity Solutions. Dankzij deze overname verschaffen wij onze klanten een integrale benadering van de personeelsoptimalisatie, door het superieure personeelsbeheer van BlueCube Workforce Management te combineren met de oplossingen voor Store Execution Management van StorePerform. Samen scheppen zij een eenvormige, integrale oplossing voor de optimalisatie van het winkelpersoneel. Met StorePerform, de leider in Store Execution Management, kunnen wij de retailers nog beter in staat stellen om ervoor te zorgen dat het juiste product en de juiste mensen zich op het juiste moment op de juiste plaats bevinden."

Kim Eaton, RedPrairie President, Retail Productivity Solutions: “Wij hebben het voortouw genomen in de sector door een optimalisatieplanning te leveren die gebaseerd is op het klantenverkeer en de aanverwante verkoop. Deze werklast vertegenwoordigt normaal tweederde van de personeelsbehoeften van een winkel. Maar Store Execution Management speelt eveneens een vitale rol in de optimalisatie van het personeel en dus van de retailomgeving. StorePerform geeft retailers de mogelijkheid om de resterende personeelsvereisten die afhangen van derde taken, zoals inventarisaanpassingen, nieuwe displays, terugroepingen van producten enzovoort, te plannen en op te volgen. Deze taakgerichte vereisten zijn de jongste jaren sterk toegenomen, als gevolg van geavanceerde oplossingen voor prijsoptimalisatie en merchandising, die een extra werklast scheppen voor de uitbating van de winkels."

Ze gaat verder: "Een echte personeelsoptimalisatie vereist een werkplanning die rekening houdt met de vraag die voortvloeit uit het verkeer en uit de taken. In combinatie met een tijd- en aanwezigheidsbeheer, een personeelsanalyse en een opleidingsbeheer van wereldklasse, levert de Retail Productivity-suite van RedPrairie nu de integrale personeelsoptimalisatie die retailers nodig hebben om beter te presteren dan hun concurrenten. Deze geïntegreerde visie op de retailwerking loont door de werkingskosten te verlagen en de mogelijkheid te scheppen om de prestaties van elke werknemer van de winkel te maximaliseren."

“Dit is een van de meest logische, positieve transacties in de sector van de retailsoftware die we in 2006 hebben gezien," zegt Rob Garf, Research Director bij AMR Research. “De combinatie van de middelen voor personeelsbeheer en taakbeheer is zinvol voor RedPrairie, dat nu een bijkomend product voor winkelbeheer in zijn portefeuille heeft. Het kan zijn klantenbasis en zijn marketingkracht gebruiken om een relatief jonge markt te penetreren. Nog belangrijker is dat de transactie zinvol is voor de retailers. Voor hen is het immers buitengewoon interessant dat zij deze complementaire systemen bij een en dezelfde leverancier kunnen betrekken. De overname bewijst dat RedPrairie de integratie van gegevens en processen tussen de toepassingen voor personeelsbeheer en taakbeheer ernstig neemt."

Vasan merkt op: “Dit is een boeiende mijlpaal voor ons bedrijf. Wij zullen samen met RedPrairie de eerste en enige integrale suite voor personeelsoptimalisatie ontwikkelen, die retailers de mogelijkheid zal geven om hun personeelskosten te beheren met een uiterst nauwkeurig beeld in reële tijd van de winkeloperaties en de werklast, in overeenstemming met de voor heel de onderneming vereiste merchandisingstrategie. Wij verwachten dat wij als onderdeel van de divisie Retail Productivity Solutions van RedPrairie zullen groeien en dat wij belangrijke nieuwe capaciteiten voor onze klanten en kansen voor onze werknemers zullen scheppen."

De overeenkomst met StorePerform benadrukt het streven van RedPrairie naar de optimalisering van de retailwerking, door aanhoudende investeringen in zijn activiteit Retail Productivity Solutions. StorePerform zal zijn producten en diensten eenvormig maken en ondersteunen in samenhang met de oplossingen van de Retail Productivity-suite van RedPrairie. De overname vormt bovendien een belangrijk onderdeel van de E2eTM (end-to-end) Consumer Driven Optimization SM-strategie van RedPrairie, die meerwaarde schept voor alle deelnemers aan het proces door de consument te koppelen aan de winkelwerking, de prestaties van het personeel, de distributie en de fabricage.

“De uitbreiding naar Store Execution Management is een natuurlijke evolutie voor RedPrairie. Zelfs ondernemingen met de beste retail- en toeleveringsorganisatie ter wereld moeten nog altijd die kritieke laatste twintig meter afleggen tussen het magazijn en de winkelruimte. Dankzij de toevoeging van StorePerform, zijn wij nu de enige onderneming die retailers de mogelijkheid geeft om hun toeleveringsketen volledig te integreren met hun winkelactiviteiten," zegt Jazwiec.

De overname zal over 20 tot 30 dagen rond zijn.

Over StorePerform Technologies, Inc.
StorePerform is de leider in software voor Store Execution Management die de kloof overbrugt tussen de verkoopstrategie van de retailers en de uitvoering van het programma. De beproefde technologie van StorePerform wordt door Best Buy, Lowe’s, Borders, Ross en andere grote retailers gebruikt om dankzij een betere werking van de winkels de productiviteit snel te maximaliseren en de groei te bevorderen. Ze verlegt de focus van de retailers van een management dat uitsluitend op geografie of formaat gericht is. Het totaalbeeld dat ze schept, geeft retailers de mogelijkheid om zich te concentreren op de beste praktijken van goed presterende winkels en op het doorgeven van die kennis aan de rest van de keten. Ze levert alle niveaus van de organisatie – van de ondernemingshiërarchie tot de winkels – instrumenten die dankzij de combinatie van een betere communicatie, uitvoering en zichtbaarheid de winkelprestaties bevorderen.

Over RedPrairie
RedPrairie is wereldwijd de toonaangevende leverancier van consumer driven optimisation software voor de gehele supply chain. De geïntegreerde suite van totaaloplossingen (E2eTM) van RedPrairie is gebaseerd op een Service Oriented Architecture (SOA) die in de voorbije tien jaar werd ontwikkeld. Ze levert in meer dan 25.000 sites in heel de wereld diensten op maat aan de grotere, wereldwijdbekende bedrijven. Met 21 wereldwijde servicevestigingen en met gestandaardiseerde implementatiemethoden die in de voorbije 30 jaar gevalideerd zijn, levert RedPrairie een ongeëvenaarde service en ondersteuning.Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy