News

Display news overview

Stylo Barratt kiest voor de oplossingen voor magazijn- en douanebeheer van RedPrairie

25.04.2007

Stylo Barratt bespaart met geïntegreerde systemen op kosten en complexiteit

Stokenchurch, UK– De toonaangevende Britse schoenenketen Stylo Barratt Shoes Limited staat op het punt om de nauwkeurigheid en efficiëntie van zijn distributiecentrum van 30.658 vierkante meter in Bradford te verbeteren door zijn magazijnbeheer te upgraden met Warehouse Management van RedPrairie. De onderneming zal tegelijkertijd haar casflow verbeteren door met behulp van Duty Management, de oplossing voor taksbeheer van RedPrairie, de op importgoederen te betalen taksen en BTW uit te stellen.
Barratt, Shellys en PriceLess, de merken van Stylo Barratt, worden in ongeveer 600 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Eire verkocht. Er is ook een website die de klanten direct bedient. Bijna 90% van de schoenen die de keten verkoopt wordt uit het Verre Oosten geïmporteerd, zodat het uitstellen van taksen met de Duty Management-oplossing beduidende voordelen oplevert. De integratie van het magazijnbeheer en het douanebeheer met de suite van geautomatiseerde processen voor beste praktijken van RedPrairie zal complexe processen stroomlijnen en een snel rendement van de investering opleveren.
De oplossingen voor magazijn- en douanebeheer van RedPrairie zullen in het begin van 2008 geïmplementeerd worden. Ze zullen het huidige systeem voor magazijnbeheer van Stylo Barratt vervangen door een beheer in reële tijd dat de nauwkeurigheid van de orders zal verbeteren en de winkels in staat zal stellen om beter aan de wensen van de consumenten te voldoen. De winkelketen heeft RedPrairie gekozen omdat het zijn sporen in retail en geïntegreerd WMS en douanebeheer verdiend heeft. “Referentiebezoeken aan andere winkelketens die RedPrairie gebruiken, hebben bevestigd dat de oplossingen volledig aan onze vereisten kunnen voldoen. De levering van geïntegreerd douanebeheer en WMS-capaciteiten is een belangrijk voordeel voor ons bedrijf," zegt Ian Unwin, operations director, Stylo Barratt.

De geautomatiseerde applicaties van Warehouse Management zullen de efficiëntie van de operationele processen in het distributiecentrum van Stylo Barratt verbeteren en de uitgebreide supply chain ten goede komen. Men zal de voorraad die elk van de 600 winkels ontvangen, kunnen scannen in plaats van hem zoals nu met de hand te controleren, een tijdrovend proces. Dit zal in de winkels beduidende besparingen opleveren. Het vermogen van Warehouse Management om goederen voor de winkels en de website en goederen entrepot als een enkele inventaris te beheren, zal de magazijnruimte optimaliseren.
“Warehouse Management zal de doorvoer en de toewijzing van de voorraad optimaliseren. Dit zal de uitvoering van de orders nauwkeuriger maken en een snellere respons op de klantenbehoeften in alle activiteitendomeinen opleveren,” zegt Unwin.

De procesgerichte workflow-functionaliteit van Duty Management zal de behandeling van goederen in entrepot vereenvoudigen en automatiseren en een efficiënte compliantie met de voorschriften van HM Revenue and Customs (HMRC) verzekeren. De eliminatie van de noodzaak van de "voorafbetaling" van taksen en BTW op geïmporteerde voorraad zal de cashflow van Stylo Barratt beduidend verbeteren.

“Duty Management zal ervoor zorgen dat wij een nauwkeurige en stipte documentatie voor HM Revenue and Customs hebben,” zegt Unwin. “De maximalisering van de taksefficiëntie tot het verzendingspunt van de klant zal ons bovendien beduidende financiële voordelen opleveren.”
"Veel ondernemingen hebben al belangrijke voordelen geboekt door de geïntegreerde oplossingen voor magazijn- en douanebeheer van RedPrairie toe te passen,” vertelt Martin Hiscox, International Managing Director en President van RedPrairie.

“Duty Management heeft bijzondere voordelen voor de schoenen- en kledingsector, die een groot percentage van zijn voorraad buiten de Europese Unie aankoopt en importeert. Wij zijn erg blij dat Stylo Barratt RedPrairie heeft gekozen en kijken ernaar uit om als strategische IT-partner met hen samen te werken."

Over Stylo Barratt
Stylo Barratt is een uit drie afzonderlijk bedrijven geconsolideerde familieonderneming. In 1935 ging de onderneming naar de beurs onder de naam ‘Stylo Boot Company (Northern) Limited’. In de loop der jaren zijn er veel veranderingen, boeiende ontwikkelingen en fusies geweest, maar is Stylo altijd een leider in de Britse schoenenhandel geweest. De onderneming ontwikkelde zich snel en deed in 1964, toen ze nationaal 150 winkels telde, een bod op W Barratt and Company. Na een felle strijd met andere kandidaat-overnemers werd het bod aanvaard. Vandaag zijn er meer dan 180 winkels van Barratts, 200 concessies van het merk Dorothy Perkins en meer dan 200 discount schoenenzaken onder het merk PriceLess.

Over RedPrairie Corporation
RedPrairie is wereldwijd het toonaangevende consumer driven optimisation software bedrijf. De geïntegreerde suite van totaaloplossingen (E2eTM) van RedPrairie is gebaseerd op een Service Oriented Architecture (SOA) die in de voorbije tien jaar werd ontwikkeld. Ze levert in meer dan 25.000 vestigingen in heel de wereld diensten op maat a aan de grotere, wereldwijdbekende bedrijven.
De end-to-end (E2eTM) oplossingen van RedPrairie synchroniseren mensen en producten in de volledige koopcyclus van de klant, om ervoor te zorgen dat de goederen op het juiste ogenblik op de juiste plaats aankomen. Op het verkooppunt betekent dit dat de consumenten toegang hebben tot de gewenste producten en dat de winkel het juiste personeel heeft om hen bij hun aankoop te helpen. In de productiecyclus betekent het dat leveranciers en fabrikanten de leveringen en de productie kunnen plannen en synchroniseren volgens de vraag van de verkoper. En in het winkelmagazijn betekent het een minimale inventaris, als oplossing voor de laatste fase van de supply chain in de retail.
Met 20 servicevestigingen in heel de wereld en gestandaardiseerde servicemethoden die in de voorbije 30 jaar gevalideerd zijn, levert RedPrairie een ongeëvenaarde service en ondersteuning.

Voor meer informatie
RedPrairie
Tel: +32 54 31 86 93Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy