News

News-Übersicht anzeigen

Transporteur Chazot kiest het maGistor® WMS van A-SIS

06.06.2017

Behalve transporteur is Chazot ook een succesvol familiebedrijf. Deze marktleider in de Franse Rhône-Alpes/Aquitaine regio heeft gekozen voor het maGistor® WMS van softwareontwikkelaar A-SIS (een merk van de Savoye Divisie) voor de aansturing van de goederenstromen in het nieuwe magazijn in Jonage (vlakbij het vliegveld van Lyon). De softwaretool moet het bedrijf helpen om flexibeler en beter aan de transportwensen van haar klanten tegemoet te komen.

Maak gebruik van logistieke activiteiten als waardevolle toevoeging op de transportdiensten. Dat is in een notendop de strategie van het familiebedrijf Chazot uit St. Etienne. Om dat te kunnen realiseren richtte het bedrijf zich tot A-SIS met het verzoek om het maGistor® warehouse management software in haar nieuwe magazijn te implementeren. »In 2014 namen wij het bedrijf Durand Transport over. In tegenstelling tot ons, hadden zij al een brede logistieke dienstverlening ontwikkeld, inclusief opslag en orderverzamelen in hun warehouse in Villeurbanne. Na de overnameperiode besloten wij om onze site in Lyon met die van Durand Transport te combineren tot een nieuw magazijn. Dat werd in 2016 het nieuwe, 16.000 m2 tellende magazijn in Jonage, even ten oosten van Lyon,« legt Fabien Chazot uit HAZOT, voorzitter van het gelijknamige bedrijf.
»Wij hadden snel door dat er een WMS moest komen voor de aansturing van de goederenstromen van onze klanten.« De uitdaging vormde de diversiteit van de producten van klanten, aangezien die varieerden van grondstoffen, tot automotive componenten, bouwproducten en zelfs landbouwproducten. »Wij hebben meerdere offertes aangevraagd en kozen uiteindelijk voor het maGistor® WMS van A-SIS vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheid om het product aan te passen op de specifieke wensen van een klant,« vertelt de manager. Andere factoren die meewogen in de beslissing waren de ondersteuning die het bedrijf bood bij de installatie van de softwaretool en de opleidingsmogelijkheden waardoor het bedrijf op termijn een grotere mate van zelfstandigheid zal verkrijgen bij het uitvoeren van de werkzaamheden.«
»Met maGistor® kunnen wij onze klanten betrouwbare interfaces bieden zonder specifieke aanpassingen te hoeven uitvoeren. Deze interfaces kunnen zij gebruiken om hun orders door te sturen middels EDI en het monitoren en tracken van voorraden en verzendingen,« voegt Fabien Chazot toe.
Het WMS van A-SIS wordt nu gebruikt voor de eerste klant, Restos de Coeur, en zal in 2016 verder worden uitgerold richting 25 andere bedrijven waarvoor de groep diverse logistieke diensten uitvoert.Weitere Informationen, die für Sie interessant sein könnten:
Damit diese Website ordnungsgemäß funktioniert, legen wir kleine Dateien – sogenannte Cookies – auf Ihrem Gerät ab. Weitere Informationen finden Sie hier: Datenschutzerklärung