News

Display news overview

Papierwaren Pichon bereiden zich voor op de terugkeer naar school met Savoye

29.03.2019

Papierwaren Pichon, distributeur van schoolartikelen en reeds klant van Savoye sinds de jaren 90, hebben, na een grondige studie en een offerteaanvraag aan verschillende partijen, weer voor hun langetermijnpartner gekozen om de stap te zetten naar de modernisering van hun toekomstige en hoog geautomatiseerde site in Veauche, Frankrijk.

LIeder jaar bevoorraadt Papierwaren Pichon 40% van de kleuter- en lagere scholen in Frankrijk bij de aanvang van het schooljaar.Als bedrijf dat gespecialiseerd is in de distributie van schoolbenodigdheden, is hun activiteit zeer sterk seizoensgebonden, gezien 80 % van hun zakencijfer gerealiseerd wordt in 3 maand: « Het beheer van deze pieken is zeer complex. In eerste instantie is gaan we van 30 medewerkers in de logistieke afdeling in het laag seizoen naar 230 tijdens de zomer. Daarenboven zijn er ook steeds meer eisen voor de klantentevredenheid : klanten verwachten steeds kortere levertermijnen. Daardoor zijn we genoodzaakt om een hogere productiviteit en een hogere reactiviteit aan de dag te leggen », licht Thierry CAPPE, Algemeen Directeur van Papierwaren Pichon, toe.

Verdubbelen van de productiviteit bij het klaarmaken van de bestellingen

Om aan efficiëntie te winnen heeft het bedrijf ervoor geopteerd de site van Veauche te moderniseren. De werken hiervoor zijn begonnen in juli 2018 en men verwacht klaar te zijn in 2020. Er zal 18 000 m² warehouse zijn en 3 600 m² aan kantoorruimte. Aangekondige objectieven van dit nieuw gebouw en zijn inrichting: de productiviteit bij het klaarmaken van de bestellingen verdubbelen, de schaalbaarheid vergroten en de processen betrouwbaarder maken. Om dit te bewerkstelligen heeft de distributeur gekozen voor zijn langetermijnpartner, ontwerper en integrator van logistieke oplossingen Savoye. Deze laatste zal de volledige hoog geautomatiseerde installatie leveren voor zowel zware als lichte lasten. Voor de behandeling van lichte lasten zal de Goods-to-Person oplossing INTELIS PTS, een high speed shuttle oplossing met 40 000 opslaglocaties, geïmplementeerd worden. « INTELIS PTS is bij de meest performante machines in de martkt wat betreft productiecapaciteit en is zeker even efficiënt alse en klassieke miniload », legt Thierry CAPPE uit.
Voor de zware lasten werd het ASRS systeem voor pallets INTELIS Magmatic weerhouden : Met een oplsagcapaciteit van 13 000 palletplaatsen, is de oplossing samengesteld uit 2 Levmatic liften die de vertikale bewegingen van de 5 autonome shuttles zullen verzekeren. Er zullen tevens 2 pallet stackers/unstackers voorzien worden.
Tenslotte heeft men op de site nog gekozen om het verpakkingsproces te automatiseren met twee dozenopzetters voor kartons van het type Pac 600 en twee dozensluiters, type Jivaro, die de hoogte van de kartons aanpast aan de vulgraad van de doos om zo een minimaal volume te verschepen naar zijn afnemers.

Een verhouding mens, werkmiddelen en vakkennis

Deze installatie maakt deel uit van een overkoepelend project voor de herziening van de logistiek waarin elke betrokken partij zijn betrouwbaarheid en betrokkenheid heeft kunnen bewijzen. « De aanbieding van Savoye leunde het best aan bij onze sector en voldeed het meest aan onze noden. Van bij het begin heeft Savoye ons de nodige aanbevelingen en advies geleverd omtrent de manier van het optimaal indelen en gebruiken van de ruimte in het warhouse. Zij zullen ons dus begeleiden tijdens de volledige duur van het project », besluit Thierry CAPPE.



Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy