News

Display news overview

JIVARO PRINT – hoogte reducerende verpakkingsmachine nu met individuele personalisatie van de verzenddoos

28.12.2020

Savoye, specialist op het gebied van geautomatiseerde intralogistieke systemen en softwareoplossingen voor de supply chain, introduceert een nieuwe variant in haar bewezen Jivaro range van machines.

De Jivaro verpakkingsmachines passen de hoogte van verzenddozen aan op de inhoud. De nieuwe, innovatieve printmodule maakt het nu mogelijk om het deksel van de doos klant specifiek te personaliseren via bedrukking.

De bedrukkingen kunnen heel divers zijn en betrekking hebben op corporate identity, de eindklant, promotionele acties of speciale aanbiedingen, imago doelstellingen, een persoonlijke boodschap voor de ontvanger enzovoorts.

In een tijd waarin e-commerce in alle bedrijfssectoren het dominante kanaal is geworden, zijn dit allemaal belangrijke communicatie-elementen met de eindklant die normaal gesproken moeilijk zijn toe te passen op pakketten en kartonnen verpakkingen.

Vanwege de wens om de positieve klantervaring tijdens het hele aankooptraject tot en met de levering te behouden, heeft Savoye nu een volledig geïntegreerde Print module toegevoegd aan haar assortiment Jivaro-verpakkingsmachines.

Met meer dan 200 machines in gebruik wereldwijd is Jivaro de meest gebruikte verpakkingsmachine die de dooshoogte kan aanpassen op de inhoud in de verpakking. Dankzij de nieuwe Jivaro Print module biedt de machine naast de gebruikelijke reductie in zendvolume tevens een dekselprinter voor een unieke persoonlijke klant aanpassing.

Het complete systeem werkt eenvoudig: na het scannen van de barcode van het pakket, haalt de Jivaro-machine de relevante PDF op om deze vervolgens op het pakket af te drukken. Deze PDF kan door de machine worden het verzendlabel omvatten, zodat slechts een enkele print nodig is. Een extra etiketteermachine bij de uitvoer van de machine is voortaan overbodig.

»Het onderscheidende element is dat het printen al in de verpakkingsmachine plaatsvindt en niet pas nadat de doos is gesloten. Dit proces garandeert een superieure kwaliteit, aangezien de deksel van de doos verder geen bewerkingen hoeft te ondergaan«, legt Pascal Sauvain, Product Manager Verpakkingsmachines bij Savoye, uit.

Gebruik makend van inkjettechnologie produceert de Jivaro Print module hoogwaardige resultaten op conventionele, bruine of witte kartonnen dozen (specifieke dozen zijn niet vereist).

De nieuwe Jivaro Print module is al in gebruik bij diverse logistieke dienstverleners voor e-commerce verzendingen. Ze is vooral geschikt voor logistieke activiteiten waarbij meerdere merken door elkaar gebruikt worden en voor alle bedrijven die hun pakketten voor elke klant willen personaliseren.



Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy