News

Display news overview

E-commerce en het WMS SuPCIS-L8

07.10.2021

deze moduleonderdelen van SuPCIS-L8 worden bijzonder gewaardeerd door onze klanten uit de e-commerce sector!

Met de bewering: »Vandaag besteld, morgen in huis«, is een groot aantal klanten thans in de internethandel onderweg, want online-winkelen betekent in de regel: het is gemakkelijk, het is snel en het is mogelijk vanaf elke plaats en op elk tijdstip. Hierdoor worden echter ook hogere eisen gesteld aan de logistieke processen van veel leveranciers in de e-commerce-industrie, die in de concurrentie om de klanten zo goed mogelijk moeten worden beheerd. Natuurlijk kunnen de eisen van elke klant en de omstandigheden van elk magazijn anders worden beschreven, maar we willen u graag een inzicht geven in enkele »typische« processen die onze klanten uit de e-commerce sector in het bijzonder waarderen in de SuPCIS-L8 warehouse management software: intelligente picking strategieën, ruimte-geoptimaliseerde opslagvormen in handmatige magazijnen, ideeën voor de best mogelijke implementatie van next-day delivery en de Seller Fulfilled Prime API van Amazon in het SuPCIS-L8 warehouse management systeem.

Magere processen in het magazijn als een kans gebruiken

Snelle en betrouwbare verwerking van klantorders en leveringen - de flexibele software modules van SuPCIS-L8 maken het mogelijk om intelligente picking strategieën te integreren in uw magazijn. Het doel is de processen te stroomlijnen door de loopafstanden tot een minimum te beperken en in elk geval de best mogelijke materiaalstroom te kiezen. De basis hiervoor is een geoptimaliseerde voorraadreservering en een exacte classificatie van de reserveringsresultaten, die worden gebruikt om zinvolle pickopdrachten op een transporteenheid samen te stellen op basis van een orderpool. Op die manier kunnen de afgelegde afstanden tot 30% worden verminderd en kunnen de bestellingen van de klanten met minder moeite worden afgehandeld.

Om voorraden in manueel bediende schapruimtes op een plaatsbesparende manier te beheren en te verdelen over verschillende locaties, biedt SuPCIS-L8 een combinatie van verschillende opslagvormen, wat vaak voorkomt in de distributie van e-commerce logistiek. De strategie bestaat erin artikelen op verschillende plaatsen in het magazijn te plaatsen en ze op te slaan volgens grootte. Tegelijkertijd worden verschillende artikelen op één opslagplaats opgeslagen - maar artikelen die te veel op elkaar lijken worden niet direct naast of op elkaar opgeslagen om het risico van verwarring zo klein mogelijk te houden.

De flexibiliteit van onze warehouse management software maakt het gemakkelijk om de volgende dag te leveren - als gevolg van de vraag van klanten naar steeds kortere levertijden is dit al een beetje de standaard geworden. Een voorbeeld: SuPCIS-L8 berekent automatisch of er kritieke situaties in het leveringsproces kunnen ontstaan door een tekort aan middelen, wanneer orders met een hoge waarschijnlijkheid de geplande rit niet meer zullen halen. Rekening houdend met de orderbelasting beslist het WMS automatisch en per order of een wijziging van de pickmethode een optie is om het hoogst mogelijke serviceniveau te bereiken.

De »Seller Fulfilled Prime API« in het WMS SuPCIS-L8

Afnemers die actief zijn in de sector van de elektronische handel bieden hun assortiment vaak ook aan op het onlineplatform Amazon. Uit de resultaten van een onderzoek* blijkt dat vooral Amazon Prime-klanten veel vaker op het platform zijn en daarbij meestal gebruik maken van de beschikbare Prime-artikelen.

Om als verkoper de Prime-status te verkrijgen, moeten de goederen echter bij Amazon worden opgeslagen, d.w.z. dat de goederen naar het distributiecentrum van Amazon moeten worden gebracht en er dus extra opslagkosten moeten worden gemaakt. Met het »Seller Fulfilled Prime«-programma daarentegen kan de klant zijn goederen in zijn eigen logistiek centrum verwerken en toch als Prime worden vermeld. Dit betekent echter ook dat de gebruiker onderworpen is aan de door Amazon opgelegde specificaties, waaraan moet worden voldaan - maar hoe? Met de »Seller Fulfilled Prime API«, die volledig is geïntegreerd in het magazijnbeheersysteem SuPCIS-L8, kunnen gebruikers voldoen aan de door Amazon voorgeschreven richtlijnen voor »Seller Fulfilled Prime« en hebben zij dus de mogelijkheid om snel en eenvoudig de vereiste verzendetiketten rechtstreeks van Amazon te verkrijgen - geautomatiseerd en zonder zich zorgen te hoeven maken over medewerkers in het logistieke proces. Naast de financiële stimulansen is het bijzondere voordeel dat de »Seller Fulfilled Prime API« in SuPCIS-L8 een aanzienlijke bijdrage levert aan de ecologische duurzaamheid van de hele toeleveringsketen. De bestaande voorraad goederen blijft bijvoorbeeld in het magazijn van de leverancier en wordt na de aankoop rechtstreeks naar de eindafnemers verzonden. De beslissing over welke goederen op welk tijdstip met de Amazon Prime-dienst worden aangeboden, ligt, indien mogelijk, ook bij de leverancier zelf.

Het resultaat: dankzij de processen die in SuPCIS-L8 in kaart zijn gebracht, profiteert de gebruiker van een maximale flexibiliteit en een maximale rentabiliteit en snelheid! Dit verhoogt niet alleen de tevredenheid van uw klanten, maar verhoogt tegelijkertijd de loyaliteit van de klanten aan uw bedrijf en effent de weg voor verdere groei van uw bedrijf.

Wilt u vandaag de uitdagingen van morgen aangaan? Voel je vrij om contact met ons op te nemen!

*https://fv.feedvisor.com/rs/656-BMZ-780/images/Feedvisor-Consumer-Survey-2019.pdf



Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy