News

Display news overview

Onninen verbetert order fulfillment en klantenservice

18.05.2010

Vanderlande Industries ontwerpt en bouwt material handling en warehouse control systeem voor complete logistieke proces

Onninen heeft Vanderlande Industries uitgekozen om het automatische material handling system (inclusief warehouse control systeem) te ontwerpen en bouwen voor haar nieuwe order fulfillment center in Hyvinkää, Finland. Het nieuwe order fulfillment systeem stelt Onninen in staat om de order picking performance flink te verhogen (naar max. 600 order lijnen per operator per uur) en tegelijkertijd een ergonomische werkomgeving voor operators te waarborgen in het hele magazijn. Dit was de belangrijkste reden waarom Onninen voor Vanderlande heeft gekozen. Het stelt Onninen ook in staat de orderdoorlooptijd te verkorten, waardoor het service level naar klanten wordt verhoogd. Het nieuwe order fulfillment center zal eind 2010 in gebruik worden genomen.

Volgens Onninen Oy’s Logistics Director Kai Särkelä was de algehele hoge mate van ergonomie in de oplossing doorslaggevend in de keuze voor Vanderlande. Dit kan worden gerealiseerd dankzij het @EASE workstation concept, wat wordt doorgevoerd in het complete logistieke proces.

De @EASE workstation familie is eerst geïntroduceerd in de order picking omgeving. Nu wordt het ook toegepast in goederen ontvangst. Dankzij de ergonomische ontwerpprincipes die tijdens het totale ontwikkelproces zijn toegepast, zorgt het werkstation voor een bewezen, duurzaam hoge productiviteit, terwijl het gevaar van fysiek letsel voor de operators vrijwel helemaal is weggenomen. De productiviteit van operators meetbaar verbeteren, het risico van werkgerelateerde letsels en ziekte minimaliseren, het ongemak voor operators verminderen en de kwaliteit van werken verbeteren waren de doelstellingen die ten grondslag lagen aan het ontwerp van de PICK@EASE-werkstations, die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met TNO. TNO heeft ook de daadwerkelijke ergonomische kwaliteiten van het product onderzocht tijdens praktijktesten met operators in het Vanderlande Industries’ Innovation Centre in Veghel.

In Onninen’s order fulfillment center zullen binnenkomende goederen aan 4 ergonomische RECEIVE@EASE workstations worden omgepakt in multi-compartment productbakken. Deze zullen vervolgens automatisch naar het 4-gangen QUICKSTORE HDS AS/RS systeem worden getransporteerd. De volautomatische opslagruimte krijgt 38.720 opslaglocaties. De hoge opslagdichtheid bespaart vloeroppervlak en operationele kosten. Vanuit de opslag zullen de bakken automatisch naar de orderverzamelzone getransporteerd worden. Twee ergonomische PICK@EASE workstations zullen het voor operators mogelijk maken om een constante hoge pick performance (max. 600 order lijnen per operator per uur) te leveren dankzij de ergonomische werkomstandigheden. Producten zullen direct in orderbakken en -dozen verzameld worden (pick/pack), wat handmatige arbeid zal verminderen. Afgeronde orderbakken en –dozen zullen automatisch naar de verpakkingszone getransporteerd worden, waar value-added services (zoals labelling en void filling) indien nodig handmatig worden gedaan. Het complete logistieke proces zal worden bestuurd door Vanderlande’s VISION warehouse control system (WCS), interfaced met het SAP ERP systeem. “Dankzij het nieuwe order fulfillment system kan Onninen orderdoorlooptijden verminderen, waardoor we het service level voor onze klanten kunnen verbeteren,” aldus Dhr. Särkelä.

Het nieuwe order fulfillment center wordt eind 2010 in gebruik genomen.
 Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy