News

Display news overview

Omzet Vanderlande Industries met 31% gestegen

20.06.2013

CEO Peter Gerretse: "Deze resultaten bewijzen dat onze markten zich herstellen en bevestigen onze strategie"

Veghel - Vanderlande Industries (geautomatiseerde material-handlingsystemen) wist in boekjaar 2013 (dat eindigde op 31 maart 2013) een netto-omzet te realiseren van EUR 741 miljoen. Nadat de resultaten sinds boekjaar 2010 grotendeels stabiel bleven door de economische recessie, weerspiegelt de huidige stijging van 31% het herstel van de markt, de versterkte marktfocus en toegenomen internationale expansie.

De orders stegen met 5% tot EUR 747 miljoen en de daaruit voortvloeiende orderportefeuille staat nu op EUR 858 miljoen, een absoluut record voor de onderneming. De EBIT groeide met 16% tot 24,3 miljoen en de nettowinst bedroeg EUR 26,1 miljoen ofwel 3,5% van de omzet, mede dankzij een belastingvoordeel van EUR 8 miljoen.

Deze cijfers weerspiegelen de versterkte positie van de onderneming als een van de toonaangevende spelers in de markt voor geautomatiseerde material-handlingsystemen. Een markt die opnieuw groeit, ondanks de algemene economische onzekerheden. Stijgende passagiersaantallen, de wens om logistieke kosten te verlagen en een groeiende e-commercemarkt zijn factoren die de vraag naar de systemen van Vanderlande voor luchthavens, magazijnautomatisering en post- en pakketsorteercentra stimuleren.

CEO Peter Gerretse: "Deze netto-omzet en nettowinst bewijzen dat onze markten zich in de meeste delen van de wereld herstellen en bevestigen onze strategische keuzes. Maar bovenal getuigen ze van het vertrouwen dat onze klanten hebben in onze expertise en prestaties. De prijsniveaus verbeteren, hoewel we nog steeds de druk voelen van strakkere overheidsbegrotingen en marges van luchtvaartmaatschappijen in de markt voor bagageafhandeling."

Succesvolle marktfocus

We hebben ons marktaandeel in alle segmenten weten te vergroten dankzij een sterkere marktfocus binnen de organisatie," vertelt Gerretse. "Onze positie in opkomende markten als Oost-Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika is versterkt en de omzet in deze regio's is het afgelopen jaar verdubbeld."

Aantrekkelijke werkgever

Het succes van de onderneming blijkt ook uit het aantal medewerkers, dat met 16% steeg tot 2711. Vanderlande is in het toonaangevende werknemersonderzoek van Effectory opnieuw verkozen tot een van de beste werkgevers van Nederland.

Gerretse: "Onze serviceactiviteiten blijven groeien en zijn, aangezien het in vele opzichten om mensenwerk gaat, voor een groot deel verantwoordelijk voor de stijging van het aantal medewerkers. Het feit dat we voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn genomineerd voor de titel beste werkgever van Nederland helpt ons om het talent te werven dat we nodig hebben om onze groeiambitie te verwezenlijken."

Veelbelovende vooruitzichten

De langetermijnvooruitzichten voor de markten waarin Vanderlande Industries opereert, blijven veelbelovend. De algemene groei in volume zal, in combinatie met de trend tot automatisering in al onze markten, leiden tot meer investeringen in geautomatiseerde material-handlingoplossingen.

Op basis van deze marktvooruitzichten, de positie van de onderneming als marktleider en de ongekend volle orderportefeuille heeft Vanderlande Industries er alle vertrouwen in dat de strategische doelen voor de komende jaren kunnen worden gerealiseerd.

Investeren in oplossingen en in mensen

Gerretse: "We zullen blijven investeren in R&D en in de ontwikkeling van geautomatiseerde material-handlingoplossingen en onze mensen stimuleren zich actief te ontwikkelen. We handhaven ons streven om energiezuinige producten te ontwikkelen die vervaardigd zijn van goede, eindeloos herbruikbare materialen en we zijn vast van plan om onze prominente rol op dit gebied te behouden. Onze mensen spelen een sleutelrol bij het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van onze oplossingen. Daarom blijven we toptalent werven voor gebieden zoals productontwikkeling, projectmanagement, projectengineering, softwareontwikkeling en customer services. In a world of technology, we belief in people."Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy