News

Display news overview

Gevaargoed veilig en modulair beheerd

09.11.2020

SONAX vertrouwt op CIM GmbH voor zijn opslag- en productiefaciliteiten

SONAX, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van autoreinigingsproducten, kiest voor PROLAG®World. Het warehouse management systeem van CIM GmbH gaat het compleet nieuwe logistieke centrum in het noord-Beierse Oberhausen aansturen. Een betrouwbaar en veilig beheer van gevaargoed zijn het centrale onderdeel van de WMS-implementatie.

»Bij ons als producent van chemische producten en als pioniers in de autoreiniging, spelen opslag en transport van gevaarlijke stoffen een centrale rol«, aldus Benjamin Pajaziti van SONAX. PROLAG®World heeft dan ook om verschillende redenen overtuigd. Het beheer van toegangsrechten, drempelwaardedefinities, gecombineerde opslagverboden, een gevaarlijke stoffenstam en speciale strategieën voor gevaarlijke stoffen, zijn slechts enkele functies die de opslag van gevaargoed transparant, veilig en juridisch geoorloofd maken.

Ook bij het interne en externe transport van gevaarlijke goederen zorgt PROLAG®World ervoor dat aan alle wettelijke voorschriften wordt voldaan - zowel over de weg als per spoor (ADR), door de lucht (IATA) of over het water (IMDG). De software creëert en print de juiste en wettelijk voorgeschreven begeleidende papieren en vrachtdocumenten. Daarbij controleert PROLAG®World de kwantitatieve beperkingen overeenkomstig de 1.000-puntenregel en Limited Quantity, afhankelijk van het vervoermiddel en het soort vervoer.

»Het was voor ons ook belangrijk dat het gevaargoedbeheer al in het warehouse management systeem geïntegreerd is«, aldus Benjamin Pajaziti. Zo ontstaat een homogeen IT-landschap met stabiele en efficiënte communicatie zonder extra interfaces. Niet alleen opslag en transport worden daardoor veiliger, maar ook de technische infrastructuur zelf.

SONAX is bovendien alvast voorbereid voor de toekomst: andere logistieke centra kunnen in PROLAG® World snel en eenvoudig door het logistieke personeel zelf worden aangesloten. Bovendien kunnen al in de systeemstandaard talrijke add-ons worden toegevoegd. Dit maakt de software schaalbaar tijdens het gebruik en flexibel voor aanpassingen.



Further information that could be interesting:
To make this site work properly, we place small data files called cookies on your device. Find out more about it: Data privacy